Urmărire ca în filme cu focuri de armă în București. Trei bărbați, reținuți pentru înșelăciune prin metoda COVID

Urmărire ca în filme cu focuri de armă în București. Trei bărbați, reținuți pentru înșelăciune prin metoda COVID
Urmărire cu focuri de armă în București

Polițiștii au urmărit, pe o stradă din București, trei indivizi care erau căutați pentru înșelăciune prin metoda COVID. Indivizii nu s-au lăsat prinși, așa că oamenii legii au fost nevoiți să apeleze la armamentul din dotare pentru a-i opri.

Cum acționau hoții

Urmărirea a avut loc pe mai mulți kilometri, iar pentru că șoferul nu a oprit la semnalele polițistului, agenții au tras mai multe focuri de armă către roțile mașinii. Cei trei bărbați erau căutați deoarece reușiseră să convingă un bărbat din Craiova să le ofere 60.000 de euro și 60.000 de lei, după ce i-au spus că o rudă s-a infectat cu COVID-19 și are nevoie de bani pentru a acoperi costul tratamentului.

O altă victimă a celor trei a fost o pensionară, în vârstă de 70 de ani, tot din Craiova. Indivizii i-ar fi cerut acesteia 10 mii de lei sub același pretext, spunându-i că o rudă este grav bolnavă, infectată cu Covid-19, și are nevoie urgent de bani. Din fericire, bătrâna nu i-a căzut în plasă și a refuzat să le ofere bani.

Toți cei trei suspecți sunt din Constanța. Au fost duși la audieri și reținuți pentru 24 de ore.

Bărbat urmărit la nivel european, oprit cu focuri de armă în Caransebeș

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Caransebeș, a fost prins în cursul zilei de miercuri de polițiști. La fel ca și în cazul celor trei indivizi, oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare. Bărbatul era căutat la nivel european.

Polițiștii din Caransebeș se aflau în patrulare, moment în care au văzut un autoturism staționat. I-au cerut șoferului să iasă din autoturism și să se legitimeze. În timp ce agenții îl verificau, acesta a fugit, iar oamenii legii au fost nevoiți să folosească armele.

„Polițiștii l-au somat verbal, ulterior au efectuat foc de avertisment în plan vertical și au plecat în urmărirea acestuia. Întâmplător, în zonă, se afla și un alt polițist, în timpul liber, care, sesizând focurile de pistol și bărbatul alergând, l-a prins și imobilizat. Bărbatul a fost încătușat și condus la sediul poliției, constatând-se că pe numele său era emis un mandat european de arestare“, transmite IPJ Caraș-Severin.

Din fericire, agenții l-au prins în scurt timp. Pe numele lui exista un mandat de arestare, fiind acuzat de furt în Spania. Conform procedurilor, tânărul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.