17 nov. 2022 | 13:40

Universitatea din România care va avea din nou doar cursuri online. Costurile la energie sunt prea mari

Social
Universitatea din România care va avea din nou doar cursuri online. Costurile la energie sunt prea mari
O Universitate din Romania trece la invatamantul online

O Universitate celebră din România va face strict cursuri online cu studenții săi din cauza facturilor mult prea mari la energia electrică. Însă, studenții vor trebui să se prezinte pentru susținerea exemenelor în cadrul școlii.

Studeții dintr-o Universitate importantă din România vor face școală online. Motivul, scumpirea energiei electrice

Universitatea din Craiova, respectiv toate cele 12 facultăți ale sale, vor trece la sistemul de predare online pentru că prețul facturilor de energie electrică ar fi mult prea mari.

Astfel, studenții vor învăța online între 28 noiembrie, 2022 și  19 martie 2023. De asemenea, studenții vor avea obligația să se prezinte la facultate pentru a susține examenele.

De ce s-a luat decizia școlii online

Decizia întreruperii cursurilor fizice a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universităţii la propunerea celor 12 facultăţi, în contextul în care infrastructura pentru școala online există din perioada pandemiei de coronavirus.

„Hotărârea de a intra în on-line a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile – predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice.

Școala online se va face și o parte din semestrul II

Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie – 23 decembrie şi 20 februarie – 19 martie, pentru ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS.

De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a declarat prorectorul Universităţii din Craiova pentru Programe de studii şi asigurarea calităţii, prof.univ.dr. Nicolae Dumitru, conform Agerpres.

S-a muncit mult pentru crearea sistemul de învățământ online

Reprezentanții Universității Craiova spun că ar fi păcat să dea la coșul de gunoi tot ce s-a făcut în timpul pandemiei pentru învăîțământul online, care de altfel este unul la modă în toată lumea.

„Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de on-line de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II. În primul rând pentru că ARACIS ne-a permis acest lucru şi, doi, pentru că avem şi capitolul ciclul de studii master la care într-adevăr sistemul de predare on-line a avut anumite facilităţi, dar în aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor.

Învățământul online, unul modern

S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare on-line, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ on-line şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea on-line pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern”, a mai spus prorectorul Nicolae Dumitru.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Mahmureala, un mare dușman. Metode pentru a fi anihilată
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
România a pierdut o legendă. A fost idolul care ne-a făcut campioni. 2024, an de doliu național
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro