Unii spun că este cruzime față de animale, ea crede că face artă: cum arată ”lucrările”

Unii spun că este cruzime față de animale, ea crede că face artă: cum arată ”lucrările”

Au trecut aproximativ 20 de ani de când și-a început meseria de frezor de cai, dar în ultima perioadă, a dus această activitate la nivel de artă.

Melody Hames este în vârstă de 30 de ani. Tânăra a început să se joace cu foarfecele pe lângă cai de la vârsta de nouă ani. Pasiunea ei a început din cauza unei afecțiuni suferită de poneiul ei, Connermara. Acesta avea boala cushings care se traduce prin inabilitatea de a-și adapta părul la sezonul cald. Din acest motiv, ajunsese să aibă o aparentă blană groasă, ca o lână, în mijlocul verii. Trebuia tuns destul de des.

Inițial, Melody Hames s-a rezumat la tunsul cailor după referințe tradiționale, într-un format clasic. Între timp, la cererea clienților, a început să execute creații destul de elaborate pe animale. Întotdeauna a avut o pasiune pentru artă, iar acum are la dispoziție o ”pânză” imensă pentru a-și manifesta talentul, de fiecare dată.

Nu a trecut mult timp până când a ajuns să fie renumită după apelativul The Horse Barber (Bărbierul de cai). Dacă începi să o urmărești pe rețelele sociale, vei fi uimit de creațiile sale surprinzător de complexe. Afacerea sa inițiată în 2013 este intitulată JMC Equestrian și reprezintă un succes de proporții într-un domeniu în care nu prea are concurență. La ora actuală, a ajuns la un ritm de aproximativ cinci cai pe zi pe care trebuie să-i tundă.

”Caii sunt pasiunea mea naturală și prima alegere când vine vorba de tuns și aranjat. Îmi vine natural. Sunt dependentă să lucrez și orele zboară. Înainte să-mi dau seama, am tuns patru sau cinci cai și s-a terminat ziua.”, a afirmat Melody încărcată de entuziasm pentru pasiunea ei transformată în meserie.

Majoritatea lucrărilor sale sunt executate cu mâna liberă și, în funcție de complexitate, executarea unui design poate dura între două și zece ore.

horse-clipping3