31 ian. 2020 | 19:53

Ungurii sunt disperați. Ce salarii uriașe au ajuns să ofere companiile. Nimeni nu vrea aceste posturi

Știri generale
Ungurii sunt disperați. Ce salarii uriașe au ajuns să ofere companiile. Nimeni nu vrea aceste posturi
Se fac angajări în Ungaria pe bandă rulantă. Cu toate astea, angajatorii nu se arată

Firmele ungare sunt dispuse să plătească salarii enorme. Cu toate astea, angajatorii nu stau la rând pentru posturile propuse. La ce sume se ridică și ce job-uri li se pun la dispoziție ungarii?

Ungurii, disperați: Ce vrea să facă sectorul financiar?

Sectorul financiar încearcă să ocupe mii de locuri lăsate libere. Salariile sunt foarte mari, salariul mediu brut fiind situat la 1.960 de euro în toamna anului trecut, acestea crescând în continuare rapid. Potrivit biroului național de statistică, în acest sector, cele mai mai salarii din economia ungară este cel precizat anterios. Un angajat obișnuit câștigă peste 1.305 euro pe lună, chiar și fără beneficii. În acestă categorie intră și cei cu copii. În ciuda salariilor mari, companiile din sector se confruntă cu lipsa unor lucruri necesare pentru forța de muncă. În acest moment, există 1.256 de anunțuri de joburi pe site-urile marilor bănci ungare.

Subliniem faptul că job-urile sunt diverse. Există în continuare multe pe IT, dar există poziţii deschise în aproape toate segmentele de banking. Se pare că segmentul creditării de retail şi corporate creşte puternic. Potrivit datelor biroului de statistică, în ciuda salariilor mari şi aflate în creştere, numărul de angajaţi din sectorul financiar este în scădere rapidă. La sfârşitul trimestrului trei al anului trecut, numai 74.200 de persoane activau în sector, comparativ cu 95.000 în anul anterior. Numărul de angajați ai băncii Centrale Ungare este în creștere și continua cu peste 39.800 de locuri în luna octombrie a anului trecut.

Angajări în masă în Ungaria

Angajări în masă în Ungaria

Care a fost impactul negativ?

MNB nu publică date în mod regulat privitoare la numărul de angajaţi din alte sectoare financiare. Cu toate acestea, a raportat recent că 41.700 de persoane erau active pe piaţa brokerajului de asigurări în 2008, numărul acestora scăzând la 27.000 în prezent.

Retragerea subvenţiilor de stat pentru economiile pentru achiziţionarea unei locuinţe a avut probabil un impact negativ asupra numărului de angajaţi din acest sector.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro