Ungurii jubilează, este bucurie mare! Ce se va întâmpla în Transilvania

Ungurii jubilează, este bucurie mare! Ce se va întâmpla în Transilvania

Presa din Ungaria se bucură de schimbarea sistemului la alegerile din România. Anunțul despre Târgu Mureș. Ce se va întâmpla în Transilvania.

Mare bucurie pentru unguri: ce se va întâmpla în Transilvania

După 20 de ani, Târgu Mureș ar putea avea din nou un primar de origine maghiară, în urma alegerilor locale din 27 septembrie, notează o publicație din Ungaria. Zoltán Soós, candidatul independent în alegerile locale susținut de UDMR, ar avea șanse în cursa pentru Primăria Municipiului Târgu Mureș, în condițiile în care mare parte din alegătorii români se declară nemulțumiți de actualul primar, Dorin Florea, care vrea să candideze pentru un nou mandat.

  • La alegerile locale din anul 2016, Soós a obţinut cu 1.700 de voturi mai puţine faţă de Dorin Florea.

Se anunță, însă, o campanie dură, deoarece în competiție va mai fi cu siguranță încă un candidat român care ar putea încerca să îi pună piedici lui Zoltán Soós. Chiar dacă românii i-au respins anterior pe candidații de origine maghiară, un candidat maghiar este susținut mereu de un procent de 10% din etnicii maghiari din Târgu Mureș.

Ungaria va revizui regulile de călătorie în ţările vecine cu număr de cazuri în creştere, printre care și România

Ungaria va revizui regulile privind călătoriile transfrontaliere către teritoriile vecine unde numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, a informat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban. Demnitarul ungar a menționat, în conferința sa de presă săptămânală, Serbia, Croația, Slovenia, România, Slovacia și Austria. De asemenea, Gulyas a precizat că ‘”nu poate fi exclusă” introducerea unor restricţii mai dure referitoare la criza sanitară. Oficialul a adăugat că numărul cazurilor este în scădere în Ungaria.  El a susţinut că focare minore ale infecţiei care s-au înregistrat recent în Ungaria au fost asociate, în fiecare caz, cu persoane care reveneau din afara teritoriului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI