Mai este foarte puțin până la sărbătorile pascale, iar gospodinele se gândesc deja la bunătățile pe care le vor pune pe masa de Paște pentru cei dragi. Cum este de așteptat, cozonacii sunt nelipsiți. Însă pentru ca ei să iasă perfecți, este important procesul de coacere, dar și unde trebuie aşezaţi cozonacii în cuptorul electric! Temperatura ideală la care se coc.
Cozonacul este vedeta meselor tradiționale românești. Este un desert nelipsit de pe masa de Paște. Cu toate acestea, multe gospodine întâmpină mici provocări în procesul de preparare a cozonacilor pufoși și delicioși. Durata și temperatura potrivită pentru coacerea cozonacului este o dilemă pentru multe bucătărese. Pentru un cozonac aerat, frumos rumenit și extrem de gustos, există anumiți pași de urmat.
Înainte de a introduce cozonacii în cuptorul cu ventilație, acesta se setează la 200 de grade Celsius, pentru a fi cât mai bine încins. De asemenea, grătarul nu se pune pe raftul din mijloc, ci un raft mai jos.
În acest mod, corpul cozonacilor va fi exact în mijlocul cuptorului. Dacă ar fi puși pe raftul din mijloc, atunci cozonacii ar fi în partea superioară a cuptorului și riscă să se ardă deasupra. Un aspect important este ajustarea timpului și temperaturii în funcție cuptorul electric.
După ce cozonacii se bagă în cuptor, temperatura se reduce la 160 de grade Celsius și se coc timp de o oră. În plus, în primele 20-25 de minute de coacere, este important să nu deschideți ușa cuptorului pentru a evita formarea unei cruste.
Pentru cuptoarele electrice se recomandă setarea timpului la 50-60 de minute, la o temperatură de 165-180 de grade Celsius, cu căldură doar de jos, pe al doilea grătar începând de jos.