Te-ai întrebat vreodată unde trebuie pusă, de fapt, lenjeria de pat? Experții avertizează că poți așternutul poate căpăta mirosuri neplăcute, dacă nu este spălată, călcată și depozitată în mod corespunzător. Iată câteva trucuri geniale care îți vor face viața mai ușoară.
Sarah Jubb de la Happy Beds a ținut să sublinieze că lenjeria de pat nu trebuie să emită anumite mirosuri neplăcute, iar pentru a evita acest lucru, tot ce trebuie să faci este să îți modifici rutina de spălat și depozitat lenjeriile de pat.
Specialistul sugerează să cureți așternuturile cu soluții menite pentru materiale delicate, și, apoi, să le depozitezi într-un dulap special.
„Este dificil să vă asigurați că lenjeria de pat rămâne proaspătă, deoarece după ce sunt scoase din mașina de spălat, ele sunt fost puse la locul lor desemnat.
S-ar putea să te străduiești să lupți împotriva acestui miros învechit, dacă nu ai un dulap de lenjerie dedicat pentru a-ți depozita așternutul de pat.
Acest lucru se datorează faptului că păstrarea lenjeriei de pat într-un loc fără aer poate duce la mucegai din cauza dezvoltării umidității, creând acel miros de mucegai.”, susține creatorul de conținut, potrivit The Sun.
Citește și La câte zile trebuie schimbată lenjeria de pat iarna. Explicația clară a unui expert
Jubb îți recomandă să verifici foarte bine ca cearșafurile să fie foarte bine uscate, înainte de a le plia, deoarece „chiar și cea mai mică urmă de umezeală poate cauza probleme cu mucegaiul și mustul”.
„În plus, depozitarea lenjeriei de pat într-un dulap de baie „este cel mai rău lucru pe care îl poți face.
Acest dulap poate deveni extrem de umed, provocând creșterea mucegaiului și a mucegaiului dacă este lăsat pentru perioade lungi.
În schimb, un dulap aerisit sau cu lenjerie este cel mai bun loc, deoarece este o zonă uscată și întunecată.”
De asemenea, poți așeza lenjeria de pat sub saltea sau într-un sertar special din dressingul din dormitorul tău. Un sfat important acordat de către experți este să nu pui niciodată lenjeriile de pat în cutii de plastic.
Motivul este cât se poate de clar. Plasticul poate emite gaze care se infiltrează în așternuturi și le pot îngălbeni. Sacii de depozitare din stofă sunt o alternativă mai bună, susțin specialiștii.
Citește și Cât de des este indicat să schimbi fețele de pernă. Multe gospodine greşesc, ce spun specialiştii