09 feb. 2023 | 14:55

Cât de des este indicat să schimbi fețele de pernă. Multe gospodine greşesc, ce spun specialiştii

Diverse
Cât de des este indicat să schimbi fețele de pernă. Multe gospodine greşesc, ce spun specialiştii
Cât de des este indicat să schimbi fețele de pernă, potrivit specialiștilor. Prezintă bacterii grave, despre care probabil nu știai.

S-ar putea să rămâi surprins să afli că pe lenjeria patului în care dormi se ascund o varietate de bacterii, dintre care unele sunt aproape inofensive, dar altele foarte dăunătoare. O parte dintre ele se regăsesc deseori în spitale. Tu știi cât de des este indicat să schimbi fețele de pernă pentru a-ți proteja sănătatea? Iată ce spun specialiștii!

Bacteriile grave care se regăsesc pe fețele de pernă

Unul dintre cele mai mari „păcate” pe care le poți comite când vine vorba despre curățenie este să nu schimbi fețele de pernă în mod regulat. Știm cu toții că, în timpul somnului, corpul elimină uleiuri, transpirație, iar pe lenjeria de pat se acumulează murdărie. Bacteriile și acarienii provoca acnee, însă aceasta nu este cea mai gravă consecință.

Gândește-te la fețele de pernă ca la pijamale. Probabil nu dormi zile la rând sau chiar săptămâni fără să le speli. Așa trebuie procedat și în cazul lenjeriei de pat, care, într-adevăr, poate să adăpostească bacterii aproape inofensive, dar și dintre cele mai grave, explică specialiștii.

Fețele de pernă reprezintă un mediu perfect pentru dezvoltarea Pseudomonas aeruginosa, una dintre cele mai dăunătoare bacterii. Personalul medical se confruntă adesea cu ea în spitale. Poate să conducă inclusiv la infecții respiratorii grave. Staphylococcus aureus rezistent la meticilină sau MRSA este o altă bacterie deosebit de periculoasă, care conduce la dezvoltarea de infecții grave la nivelul pielii.

Toate bacteriile de pe fețele de pernă se răspândesc, inevitabil, în podoaba capilară și pe ten. Părul reține mai multă murdărie în el decât oricare altă zonă a corpului, spun specialiștii. Tenul poate suferi, de asemenea, din cauza murdăriei de pe pernă. Un ten curat înseamnă neapărat și o față de pernă curată.

Cât de des este indicat să schimbi fețele de pernă

Specialiștii au explicat cât de des ar trebui schimbată și spălată fața de pernă, în așa fel încât să te confrunți cu probleme de natură medicală. Puțini obișnuiesc să procedeze astfel, potrivit mai multor analize realizate în mediul online. În cel mai rău caz, o față de pernă trebuie schimbată la fiecare două zile. În caz contrar, se umple de transpirație, uleiuri și murdărie.

Ideal ar fi ca fețele de pernă să fie schimbate zilnic, mai ales dacă vorbim despre o piele sensibilă, spun specialiștii. Nici pernele nu ar trebui ignorate, și ele au nevoie de îngrijire, la fel precum oricare alt articol. La fiecare doi ani, pernele trebuie înlocuite, mai explică specialiștii.

Citește și: Amestecul puternic care te scapă de petele nedorite de pe perne. Durează doar 10 minute

Fețele de pernă ar trebui să fie realizate din bumbac, pentru a fi confortabile, precum și delicate cu pielea. Materialul este respirabil și combate transpirația din timpul nopții mult mai bine decât altele.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro