Război în Ucraina. Un spital de cancer pediatric a fost atacat de ruși. Bilanțul victimelor

Război în Ucraina. Un spital de cancer pediatric a fost atacat de ruși. Bilanțul victimelor
Razboi in Ucraina. Un spital de cancer pediatric a fost atacat de rusi. Bilantul victimelor Credit line: Profimedia

Război în Ucraina. Un spital de cancer pediatric a fost atacat de ruși.

O nouă noapte de coșmar pentru locuitorii din Kiev. Armata rusă continuă atacul asupra capitalei Ucrainei și porvoacă noi victime, în special în rândul civililor. De această dată, militarii ruși au lansat un atac de artilerie asupra unui spital care tratează copiii bolnavi de cancer. Iar veștile nu sunt deloc bune. S-au înregistrat mai multe victime.

Război în Ucraina. Militarii ruși au atacat un spital pediatric de cancer

O lume întreagă privește cu oroare spre estul îndepărtat al Europei. Războiul pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina a șocat întreaga planetă, care așteaptă cu sufletul la gură un deznodământ diplomatic al conflictului. Cel puțin pentru moment, eventuale negocieri pentru încetarea focului nu par să fie foarte plauzibile, mai ales după ce Vladimir Putin a decis să suplimenteze numărul militarilor ruși în țara vecină și să atace pe toate fronturile.

Din nefericire însă, în schimbul de focuri mor și oameni neviovați. Iar numărul acestora nu este deloc mic. Potrivit ultimelor raportări ale Ministerului Sănătății din Ucraina, în urma acțiunilor militare rusești au murit 198 de civili și alți peste 1.000 sunt răniți, iar numărul victimelor continuă să crească de la o oră la alta.

Kievul este ținta principală a armatei ruse, iar pentru a cuceri capitala Ucrainei soldații ruși sunt dispuși să facă orice. Sâmbătă seara, militarii ruși au țintit un spital de cancer pediatric, potrivit informațiilor publicate pe blogul Kyiv Independent, citate de Mediafax.

Atacul a fost inițat de către trupele de artilerie ruse. În urma atacului, un copil a murit și alte cinci persoane au fost rănite, inclusiv 3 copii.

Un alt punct strategic pentru ruși este gara centrală din Kiev. Căile ferate ucrainene au întrerupt alimentarea cu energie electrică la gara centrală din capitala Ucrainei din cauza bombardamentelor puternice din apropierea instalației. Pasagerii și personalul au fost duși într-un adăpost antiatomic, potrivit presei ucrainene.

Jurnaliști danezi, împușcați în Ucraina

Reporterul Stefan Weichert și fotograful Emil Filtenborg Mikkelsen de la publicația daneză Ekstra Bladet și-au riscat viața pentru a relata coșmarul prin care trec ucrainenii în aceste zile. Cei doi jurnaliști au fost împușcați în nord-estul Ucrainei, în apropierea orașului Okhtyrka, situat la aproximativ 50 de kilometri de granița cu Rusia.

Potrivit ziarului unde sunt angajați, cei doi se aflau într-o mașină, iar persoane înarmate au deschis focul asupra lor. Jurnaliștii au fost răniți și transportați ulterior la spital.Din fericire, aceștia sunt în afara orcărui pericol.

În urma incientului, ministrul danez de externe a postat un mesaj pe Twitter în care și-a exprimat susținerea față de jurnaliștii plecați în Ucraina pentru a „documenta ororile războiului”

Aceasta este o reamintire urâtă a pericolelor la care se expun zi de zi jurnaliştii din Ucraina, pentru a documenta ororile războiului”, a scris ministrul Jeppe Kofod, pe Twitter, potrivit Reuters.