Unde nu se va mai parca gratuit în București. Vești proaste pentru mii de șoferi

Unde nu se va mai parca gratuit în București. Vești proaste pentru mii de șoferi
Unde nu se va mai parca gratuit în București?

Vești proaste pentru mii de șoferi! Conducătorii auto nu vor mai putea parca gratuit în anumite locuri din București. Primăria Capitalei va marca în următoarele luni toate locurile de parcare ce nu vor mai fi disponibile fără plată. Mai mult decât atât, serviciul va fi digitalizat în paralel. În această toamnă se vor pune parcometre și bariere automate, iar taxatorii vor dispărea. ,,Vorbim pentru prima dată de investiții în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare’‘, a declarat viceprimarul.

Noi vești pentru șoferi: locurile unde nu se va mai parca gratuit în București

Mii de șoferi au parte de o lovitură uriașă! Primăria Capitalei urmează să marcheze în viitorul foarte apropiat toate locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație.

Mai exact, nu se va mai putea parca gratuit în centrul orașului, a explicat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. De asemenea, serviciul va fi digitalizat și în această zonă se vor pune parcometre și bariere automate, iar taxatorii vor dispărea.

Conducătorii auto care parchează pe trotuar vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz. Inspectorii vor putea să verifice plata din mașini electrice cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare.

,,Vorbim pentru prima dată de investiții în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare și de implementarea în anumite zone a barierelor cu camere de filmat, care permit accesul și ieșirea din parcare rapid și eficient. Practic, este vorba despre crearea unui serviciu de parcare modern”, a declarat viceprimarul, pentru hotnews.ro.

,,Vorbim în prima fază despre o investiție de 26 milioane lei”

Stelian Bujduveanu a declarat că în primă fază este vorba despre o investiție de 26 de milioane de lei. Banii urmează să fie investiți în mai multe etape și pe mai multe paliere. Urmează să fie puse parcometre și bariere.

,,Vorbim în prima fază despre o investiție de 26 milioane lei, bani care vor fi investiți în mai multe etape și pe mai multe paliere, inclusiv bani dedicați pentru proiectarea de noi locuri de parcare și reproiectarea actualelor locuri de parcare, de la marginea bordurii.

Vom pune parcometre, bariere și vom elimina încet-încet taxatorii. Scopul este să digitalizăm serviciul fiindcă atunci când elimini interacțiunea între parcagii și cetățean elimini și corupția”, a mai spus oficialul.