O parcare din Capitală a ajuns ‘muzeu’. Șoferii trec pe lângă ea cu regret pentru că nu o pot folosi. Locul se află în sectorul 3 al Bucureștiului și a costat peste 25 de milioane de euro.
Este deja bine știut că Bucureștiul este unul din cele mai aglomerate orașe fiind chiar cel mai populat din România. La cifrele de oameni care locuiesc sau tranzitează zona se adaugă numărul uriaș de mașini care parcă nu se mai termină.
Desigur că locurile de parcare au și ele de suferit pentru că pe zi ce trece se mai adaugă câte un automobil pe străzile din București. O parcare subterană menită să vină în ajutor șoferilor a ajuns ‘muzeu’, deși către aceasta s-au dus peste 25 de milioane de euro.
Locul se află în sectorul 3 al Capitalei și nici până la această oră nu este folosit cu toate că este gata de mai bine de jumătate de an. Parcarea în cauză are 717 locuri disponibile pentru conducătorii auto, făcută din bani publici, rămasă închisă pe termen nedeterminat.
În ciuda sumei mari consumate pentru aceasta, șoferii nu au avut încă acces înauntru, iar de vină ar fi neregulile de securitate la incendiu. Parcarea cu 717 locuri nu respectă normele de securitate, arată nspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF).
Primăria Sectorului 3 a dat autorizație de construire pentru această parcare situată pe Bulevardul Decebal încă de pe data de 7 februarie 2019. Șantierul a fost inaugurat imediat de către societatea Algorithm Residential S3 SRL, iar în contract scrie că această firmă avea la dispoziție doi ani pentru a finaliza lucrarea (354 de locuri la subsolul 2 și 363 la subsolul 1), arată spotmedia.ro.
Apoi, după ce lucrările s-au finalizat „(…) un reprezentant al inspectoratului a participat la recepția la terminarea lucrărilor, în luna iunie a acestui an, prilej cu care a constatat că nu sunt îndeplinite toate normele de apărare împotriva incendiilor.
În fapt, constructorul nu a finalizat lucrările aferente instalațiilor de detecție a incendiilor, de desfumare, a celei electrice cu rol de securitate la incendiu, precum și alte măsuri construtive.
Punerea în funcțiune a construcției se poate realiza numai după obținerea autorizației de securitate la incendiu (…) Această obligație trebuie îndeplinită după admiterea recepției la terminarea lucrărilor și remedierea tuturor neconformităților”, a explicat ISUBIF pentru aceeași sursă citată mai sus.