20 mart. 2019 | 19:00

Parcare gratuită noaptea în București & abonamente pe timp de noapte. Ce tarife sunt propuse

Știri generale
Parcare gratuită noaptea în București & abonamente pe timp de noapte. Ce tarife sunt propuse

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect care ar permite ca pe timpul nopții ( între orele 19.30 și 07.30) locurile în parcările aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor putea fi utilizate gratuit.

Riveranii care vor să îşi rezerve anumite locuri ar urma să aibă această posibilitate, dar contra cost.

Documentul este publicat pe site-ul pmb.ro până în data de 6 mai.

„În intervalul 19,30 – 7,30 parcajul de utilitate publică poate fi utilizat în mod gratuit fără rezervare, oferind riveranilor posibilitatea ca în acest interval orar, contra cost, să îşi poată rezerva un loc de parcare. În intervalul 7,30 – 19,30, parcajul se va exploata în sistem de utilitate publică cu plată. Totodată, pentru persoanele fizice a căror activitate cotidiană implică un grad ridicat de mobilitate, precum şi pentru riveranii care în intervalul 7,30 – 19,30 doresc să ocupe parcajul public, propunem un sistem de abonamente fără rezervare.” Proiect, Primăria Capitalei

Inițiatorii arată în documentul citat de Agerpres că măsurile propuse sunt necesare având în vedere că numărul de locuri de parcare aferente locuințelor (parcaje de reşedinţă) este foarte mic comparativ cu numărul de autovehicule înmatriculate.

Parcare în zona „zero”. Ce tarife se introduc

În zona ZERO – Centru, tarifele vor fi de 10 lei/oră de luni până vineri, între orele 7,30 – 19,30. În afara programului menţionat parcarea va fi gratuită, inclusiv în zilele de sărbători legale. Tariful va fi pentru utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea sa. Tariful de 10 lei/oră se va aplica pentru primele două ore de utilizare a locului, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxării cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depăşire.

Pentru persoanele fizice, abonamentele vor fi de 300 lei/săptămână pentru utilizarea unui loc de parcare fără rezervare, de luni până vineri, între orele 7,30 – 19,30. Pentru o lună, abonamentul va fi de 1.000 de lei, pentru un semestru de 5.400 de lei, iar pentru un an de 9.600 de lei.

Abonamentele pentru riverani, cu rezervarea locului de parcare, (de luni până vineri între orele 19,30 – 7,30, în weekend şi de sărbători legale), vor fi de 500 de lei lunar, 2.700 de lei semestrial şi 4.800 de lei anual.

Agenţii economici vor putea rezerva locuri de parcare 24 de ore din 24, achitând abonamente lunare de 1.800 de lei, abonamente semestriale de 9.720 de lei sau abonamente anuale în valoare de 17.280 de lei.

Parcare în zonele 1 și 2: tarifele propuse

În zona „1”, tariful va fi de 5 lei/oră de luni până vineri, între orele 7,30 – 19,30. În afara programului menţionat parcarea va fi gratuită, inclusiv în zilele de sărbători legale.

Abonamentele pentru persoane fizice, de luni până vineri, între orele 7,30 – 19,30, vor fi de 180 de lei săptămânal, 600 de lei lunar, 3.240 de lei semestrial şi 5.760 de lei anual.

Abonamentele pentru riverani, cu rezervarea locului de parcare, (de luni până vineri între orele 19,30 – 7,30, în weekend şi de sărbători legale), vor fi de 300 de lei lunar, 1.620 de lei semestrial şi 2.880 de lei anual.

Agenţii economici vor putea rezerva locuri de parcare 24 de ore din 24, achitând abonamente lunare de 1.800 de lei, abonamente semestriale de 9.720 de lei sau abonamente anuale în valoare de 17.280 de lei.

În zona „2”, tariful va fi de 2,5 lei/oră de luni până vineri, între orele 7,30 – 19,30. În afara programului menţionat parcarea va fi gratuită, inclusiv în zilele de sărbători legale.

Abonamentele pentru persoane fizice, de luni până vineri, între orele 7,30 – 19,30, vor fi de 90 de lei săptămânal, 300 de lei lunar, 1.620 de lei semestrial şi 2.800 de lei anual.

Abonamentele pentru riverani, cu rezervarea locului de parcare, (de luni până vineri între orele 19,30 – 7,30, în weekend şi de sărbători legale), vor fi de 150 de lei lunar, 810 lei semestrial şi 1.440 de lei anual.

Agenţii economici vor putea rezerva locuri de parcare 24 de ore din 24, achitând abonamente lunare de 900 de lei, abonamente semestriale de 4.860 lei sau abonamente anuale în valoare de 8.640 de lei.

Pentru serviciile de blocare/ deblocare a autovehiculelor parcate neregulamentar în parcajele publice sau zona adiacentă acestora se percep 200 de lei.

PlaySport
HALUCINANT! Vedeta din România plătită din bani publici, relații intime cu o fană în toaleta unui club. A fost surprins și s-a lăsat filmat
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Un tânăr de 23 de ani a murit într-un salon de tatuaje dintr-un mall din Timișoara
Cancan.ro
Scandal uriaș la vârful lumii interlope din București. Soția unui mafiot celebru, filmată pe ascuns de șoferul milionarului
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Veste extraordinară pentru Cherecheș. Ce au decis judecătorii, deși fostul primar a fugit pentru a scăpa de pedeapsă
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Șoferii cu CATEGORIA B care sunt obligați să-şi schimbe PERMISUL. Legea nu le dă altfel voie pe șosele
EVZ.ro
Filmul de pe Netflix care i-a captivat pe cinefili. Suspans și mister
Adevarul
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme, din pântecele căruia a scos 145 de kilograme de caviar“ VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
REPORTAJ pe holurile Spitalului Sf. Pantelimon, unde se anchetează decesele suspecte ale 17 oameni. „La ATI e scandal în fiecare an, se mănâncă între ei”
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
Ilie Năstase a spus cine este cea mai frumoasă femeie din lume! ”Vorbesc serios”
Digisport.ro
Cine este actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Marea Britanie vrea să le dea ucrainenilor DragonFire, arma laser care va schimba „fundamental” războiul
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Instagram anunță schimbări la fotografiile publicate de utilizatori
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Se dă lege în România. Va fi obligatoriu pentru București. Au anunțat azi, 12 aprilie
Capital.ro
Peste 100.000 de locuri de muncă în România! Anunțul ministrului Mediului: ”Mă bucur că reuşim din nou”
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
HALEP l-a DAT AFARĂ! E SCANDAL din NOU! Nimeni nu se aștepta
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce a slăbit radical
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro