Unde locuiește Papa Francisc. Nu la Palatul de la Vatican! Iată cum arată o zi din viața celui mai iubit suveran pontif

Unde locuiește Papa Francisc. Nu la Palatul de la Vatican! Iată cum arată o zi din viața celui mai iubit suveran pontif

Te-ai întrebat vreodată unde locuiește Papa Francisc? Se pare că nu la Palatul Apostolic, așa cum este tradiția de sute de ani. Suveranul Pontif are un stil de viață modest, în ciuda faptului că este considerat un lider spiritual la nivel mondial de către catolici.

Pe numele său real, Jorge Bergoglio, se pare că acesta și-a clădit un stil de viață simplist și n-a ieșit niciodată din aceste metehne, indiferent de oportunitățile pe care le-a avut în lunga sa viață.

El a fost întotdeauna un om matinal, încă de când era arhiepiscop la Buenos Aires, în Argentina, și nu și-a schimbat acest obicei nici după ce a devenit Papă.

Unde locuiește Papa Francisc

Papa Francisc este unul dintre foarte puținii suverani pontifi care au ales să nu urmeze toate obiceiurile extravagante sau luxul dedicat papilor. Este adeptul reformelor care contează, adică este în favoarea schimbării metehnelor care s-au referit întotdeauna la opulență, la bunăstare, exact contrariul a ceea ce ar trebui să promoveze Biserica Catolică.

Prin urmare, el a ales să nu locuiască la Palatul Apostolic, ci la Domus Sanctae Marthae, o clădire istorică de apartamente, destul de modestă și lipsită de opulență. Papa Francisc și-a ales apartamentul care are vedere chiar în spatele unei benzinării.

Domus Sanctae Marthae
Domul Sant Marta, unde locuiește Papa Francisc

Decizia lui nu trebuie privită ca un gest de fățărnicie, prin care să arate tuturor cardinalilor că așa ar trebui, de fapt, să trăiască, adică într-un mod cât mai modest și să îi urmeze exemplul. Pur și simplu, Suveranul Pontif se simte mai bine într-un astfel de mediu, unde atenția lui de la studiu nu este distrasă de diverse lucruri lumești.

De asemenea, nici apartamentul său nu e decorat cu sculpturi sau picturi scumpe. Locuința sa are pereți albi, niște plante pe care le îngrijește, iar pe jos, marmură albă.

Cum arată o zi din viața Suveranului Pontif

Este, probabil, unul dintre cei mai simpli oameni care au deținut titulatura de Papă, dar tocmai această simplitate face ca prezența sa să fie vibrantă, dar și discretă, în același timp. se spune că un tânăr cardinal s-a trezit cu Papa în ascensor și a fost atât de surprins încât a exclamat ”Sfinte părinte!” la care papa Francisc i-a răspuns amuzat ”Sfinte fiu!”.

„Viața mea este pe cât de normală pe cât se poate. La fel de normală ca a unui preot, așa cum și sunt”. Într-o discuție liberă cu copiii elevi la un colegiu iezuit, suveranul pontif mărturisește că nu este ușor să renunți la familie și prieteni atunci când decizi să fii preot cu o misiune.

Papa se trezește în fiecare zi la ora 07:00 și servește micul dejun la ora 08:00, întotdeauna cu tipic italian. El ia întotdeauna masa la cantina de la Santa Marta, unde își are reședința.

Apropiații săi spun că își gestionează singur agenda și îi sună direct pe cei cu care vrea să stea de vorbă, nu are secretare sau alte persoane însărcinate să-i ducă vorba mai departe. Nu conduce prin delegare de sarcini.

Singurul regret pe care-l are Suveranul Pontif este că și-ar dori să iasă mai des în afara zidurilor cetății fără să facă din asta o vizită oficială. Nu e neapărat o problemă de securitate, ci mai degrabă din cauză că oriunde ar merge, se adună mii de persoane în jurul său și nu se mai poate bucura de nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI