Unde este cel mai ieftin gaz în România. Ofertele de top din ianuarie 2021

Unde este cel mai ieftin gaz în România. Ofertele de top din ianuarie 2021
Cele mai bune oferte de gaz

Legea liberalizării pieței de gaze a adus noi furnizori și oferte. Astfel că, clienții care nu au făcut nicio alegere pot face economii importante. În prezent există câteva oferte pentru concumatorii casnici. Acestea sunt foarte atractive comparativ cu oferta de până acum.

Cum poți face economie schimbând furnizorul de gaze

Două importante oferte sunt disponibile consumatorilor, în care prețul gazului este în valoare de 54 de lei MWh, fiind un preț semnificativ sub prețul reglementat la care s-a făcut liberalizarea pieței, acela de 68 de lei MWh, conform economica.net.  Vorbim despre doi dintre furnizorii mari de energie electrică, care au furnizat gaze pentru utilizatorii casnici. Aceștia oferă cel mai ieftin gaz din România, fiind vorba despre CEZ  și ENEL. Prețul acestor furnizori este unul fix pe o perioadă de un an de zile. Au abonament zilnic și ambele apar în comparatorul de prețuri al ANRE, ca fiind cele mai ofertante în acest moment. De asemenea, sunt disponibile pâna la finalul acestei luni, conform sursei precizate.

Oferte ale furnizorilor de gaze, începând cu ianuarie 2021. CEl mai ieftin gaz din România

CEZ oferă un preț al mărfii gaz de 54 de lei MWh. La acesta se mai adaugă și prețul transportului, dar și tarifele de distribuție ale zonei respective, plus TVA.  Suma abonamentului este de 0,4 lei/lună pe locul de consum.

Produsul Gaz Online Salut care aparține ENEL, oferă un abonament zilnic de 0,45 lei/lună pe locul de consum și un preț de 54 de lei MWh.

Prețurile acestea sunt mai avantajoase decât cele pe care le plăteau până acum clienții casnici ai furnizorilor E.On si Engie, care nu au făcut nicio alegere în momentul liberalizării și au continuat sa plătească prețurile cu care au venit cei doi furnizori.

Dacă facem un calcul și alegem un consum lunar de 2 MWh de gaze, reprezentând aproximativ 190 de metri cubi. Acest consum poate fi calculat pentru o locuință mică spre medie, care utilizeaza o centrală proprie. La un astfel de consum, Delgaz Grid oferă CEZ o factură de aproximativ 235 de lei, incluzând si abonamentul. Dacă în acest moment un client E.On nu a făcut pâna acum nicio alegere, plătește pentru un astfel de consum aproximativ 318 lei.

Acest lucru duce la o economie a clientului, dacă va alege să semneze acum contractul de CEZ. În special clienții Engie pot beneficia de această ofertă, cei care nu au ales să schimbe de la 1 iulie, de la momentul liberalizării. Acești clienți plătesc în prezent suma de 294 de lei, iar oferta CEZ ar aduce o factură de aproximativ 235 de lei.

Din momentul liberalizării pieței de gaze, orice client are dreptul să își schimbe furnizorul de gaze naturale. Acest lucru se poate face în mod gratuit. Primii pași care trebuie făcuți în schimbarea furnizorului presupun găsirea celui mai avantajos furnizor, apoi prin trimiterea unui set de acte necesare contractului, clientul poate contracta o alta firmă furnizoare. Durata acestei proceduri de schimbare al furnizorului poate dura 21 de zile, conform sursei precizate.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe