Unde devine masca obligatorie în România. Mii de români merg aici, în fiecare weekend

Unde devine masca obligatorie în România. Mii de români merg aici, în fiecare weekend
Masca devine obligatorie și în acestă stațiune

Românii vor purta masca de protecție și la munte. O stațiune montană din România trece la scenariul roșu din cauza creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus. S-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Stațiunea din România unde masca de protecție va deveni obligatorie

Începând de vineri, la Predeal, masca de protecție devine obligatorie, pentru 14 zile. Turiștii nu o să mai poată merge nici la restaurant, bar sau la sălile de jocuri de noroc. Decizia a fost luată de către autoritățile locale după ce incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la 1.000 de locuitori.

Dacă în weekend-ul ce a trecut, turiștii care vizitau stațiunea Predeal se puteau plimba fără mască de protecție în spațiile publice deschise, începând de vineri acest lucru nu va mai fi permis.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov, după ce s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu noul COVID-19 în ultimele 14 zile în localitățile Predeal și Ormeniș. În cele două localități, rata de infectare a ajuns la 3,80, respectiv la 3,26 cazuri la 1000 de locuitori, potrivit Antena3.ro.

Totodată, mai multe orașe din România au intrat în această săptămâna în scenariul roșu de combatere a pandemiei de coronavirus. Printre acestea se află și Oradea și Brașov.

Masca devine obligatorie la Predeal
Masca devine obligatorie la Predeal

Brașovul și Bistrița au intrat în scenariul Roșu

După ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, Brașovul și Bistrița s-au alăturat începând de miercuri localităților din România aflate în scenariul roșu.

Așadar, marți, imediat după miezul nopții municipiul Brașov a intrat în scenariul roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgenţă Brașov a decis că, odată cu trecerea în scenariul roșu elevii nu vor mai merge la școală, însă vor face cursuri doar online, potrivit Cancan.

Totodată, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri s-au închis. S-a suspendat și activitatea din piețele comerciale (excepție făcând piețele agroalimentare), târguri și oboare. Acest set de noi restricții este valabil și pentru comuna Hărman. Măsurile au intrat în vigoare din 28.10.2020, ora 0.00 și vor fi valabile timp de două săptămâni.

Rata de infectare fiind depășită, și în Bistrița a avut loc o situație similară. În felul acesta, municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea și Viișoara au trecut și ele la scenariul roșu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI