Orașele care intră în scenariul roșu de miercuri. Anunț în miez de noapte

Orașele care intră în scenariul roșu de miercuri. Anunț în miez de noapte
Aceste orașe intră în scenariul roșu începând de miercuri

În contextul pandemiei de coronavirus, situația devine din ce în ce mai gravă în tot mai multe orașe din țară. Așadar, alte două mari orașe din România trec în scenariul roșu de miercuri, 28 octombrie.

Ce orașe intră în scenariul roșu de miercuri

După ce rata de infectări cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, Brașovul și Bistrița se alătură începând de miercuri localităților din România aflate în scenariul roșu.

Așadar, imediat după miezul nopții municipiul Brașov va intra în scenariul roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgenţă Brașov a decis că, odată cu trecerea în scenariul roșu elevii nu vor mai merge la școală, însă vor face cursuri doar online.

Totodată, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri se vor închide. Se suspendă și activitatea din piețele comerciale (excepție făcând piețele agroalimentare), târguri și oboare. Acest set de noi restricții este valabil și pentru comuna Hărman. Măsurile vor intra în vigoare din 28.10.2020, ora 0.00 și vor fi valabile timp de două săptămâni, potrivit Cancan.ro.

Bistrița și localitățile aparținătoare trec în scenariul roșu

Rata de infectare fiind depășită, și în Bistrița are loc o situație similară. În felul acesta, municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea și Viișoara trec și ele la scenariul roșu.

Noi restricții vor fi implementate și aici. Astfel, purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile publice deschise, iar activitatea localurilor și a agenților de jocuri de noroc se suspendă, începând de miercuri, informează Agerpres.

Totodată este interzisă și organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Brașov și Bistrița intră în scenariul roșu începând de miercuri
Brașov și Bistrița intră în scenariul roșu începând de miercuri

Mai multe localități din Cluj au intrat în scenariul roșu

Potrivit Prefecturii Cluj, rata de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori în orașul Huedin și în comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat luni decizia prin care s-a dispus ca, începând de miercuri, pe o perioadă de 14 zile, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice deschise.

Vor fi interzise organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte. În plus, barurile și cazinourile vor fi și ele închise.

Toate instituțiile de învățământ preuniversitar din orașul Huedin și din comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos vor intra în scenariul trei de funcționare, asta însemnând că elevii vor participa la cursuri exclusiv online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI