Unde a zburat Dragnea pe furiș cu un avion privat închiriat de la sârbi

Unde a zburat Dragnea pe furiș cu un avion privat închiriat de la sârbi

Liviu Dragnea, Liderul PSD, a plecat din țară pe data de 2 ianuarie, în jurul orei 20:00, de pe terminalul deținut de Țiriac Air, cu un avion privat închiriat de la o companie sârbească. Dragnea a plecat însoțit de partenera lui, Irina Tănase, pe ruta București-Sofia-Verona.

Liderul PSD a lăsat cât mai puține urme în legătură cu destinația finală de vacanță și a încercat să treacă neobservat. Astfel, Dragnea a închiriat un avion privat de la compania aeriană sârbească Air Pink. Acesta ar urma să revină la București, unde are programate întâlniri cu liderii europeni prezenți la București la evenimentul oficial de preluare a președinției UE de către România, potrivit G4media.

Codrin Ștefănescu, Secretarul general al PSD,  susținea pe data de 3 ianuarie, la o zi după ce Dragnea a părăsit România, că liderul PSD nu a plecat din țară și că „nu va pleca din țară, în mod sigur”.

Avionul cu care a zburat Dragneape furiș este unul de mici dimensiuni, un Cessna Citationn XLS, care a venit de la Verona la București pe data de 2 ianuarie. Dragnea a plecat cu acest avion însoțit de Irina Tănase, iubita sa de pe terminalul Țiriac Air la ora 19:37, așa cum rezultă din datele de zbor publice ale avionului Cessna Citation al companiei Air Pink, disponibile de pe site-ul flightaware.com, care păstrează toate datele de zbor ale unui avion care decolează și aterizează de pe un aeroport.

Dragnea a ajuns la Sofia pe data de 2 inanuarie, în jurul orei 20:17, însă nu există nicio informație referitoare la ce a făcut liderului PSD în Sofia. Zborul de la București la Sofia a durat 40 de minute. A doua zi, pe data de 3 ianuarie, același avion,  Cessna Citation XLS, l-a dus pe Drganea în Platov, Rusia.

Potrivit unor surse, Dragnea ar fi plecat mai departe de la Sofia cu Turkish Airlanes până la Istanbul și de acolo într-o destinație exotică, insulele Maldive. Este însă foarte posibil ca liderul PSD să fie plecat de la Sofia spre altă destinație.

Nu e clar, însă cine a plătit costurile deplasării cu avionul privat până la Sofia. Costul închirierii unui avion de mici dimensiuni de tip Cessna se ridică la 3000 de euro pe oră, la care se adaugă taxe de aeroport și o parte din costurile de aducere a aeronavei în locul comenzii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI