Unde a fost găsită Diana Gasparovici, condamnată alături de Adrian Năstase, la 10 ani după ce a fugit din România

Unde a fost găsită Diana Gasparovici, condamnată alături de Adrian Năstase, la 10 ani după ce a fugit din România
Unde a fost găsită Diana Gasparovici

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, fugise din țară în anul 2012, după condamnarea primită din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Unde a fost găsită Diana Gasparovici, la 10 ani după ce a fugit din România

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost găsită în Suedia, la 10 ani după ce a fugit din România. Poliția Capitalei a transmis că a depistat „cu sprijinul autorităților din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită național și internațional”.

Diana Gasparovici fugise din România în anul 2012, după condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în dosarul „Trofeul calității”. Ea a fost urmărită naţional şi internaţional, iar la ora actuală se află acum în arestul poliţiei suedeze, urmând să fie extrădată.

„La data de 21 iunie 2022, în urma activităților investigative și de cooperare polițienească internațională, efectuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri – Direcția Generală de Poliție a municipiului București, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească – Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităților din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită național și internațional.

Femeia se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, condamnarea fiind dispusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2012”, a transmis miercuri Poliția Capitalei.

Și Adrian Năstase a fost condamnat în dosarul „Trofeul calității”

Amintim că și Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”. El a efectuat opt luni de detenţie din pedeapsa primită, fiind eliberat condiţionat.

Adrian Năstase a fost acuzat de DNA că în 2004 s-a folosit de „influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte” pentru organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calităţii în construcţii”, ce a avut ca scop strângerea de bani pentru campania electorală de la alegerile prezidenţiale la care urma să participe.

Adrian Năstase a fost reabilitat în decembrie 2021 de Înalta Curte de Casație și Justiție. Prin această decizie se înțelege că fostul președinte al PSD poate să aleagă și să fie ales.