Un ‘virus’ la fel de periculos se răspândește pe lângă covid. Anunțul ONU

Un ‘virus’ la fel de periculos se răspândește pe lângă covid. Anunțul ONU
Anunţ îngrijorător făcut de ONU. "Virusul" periculos pe care nu vede nimeni

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut un anunţ îngrijorător cu privire la un “virus” la fel de periculos ca noul COVID-19. Acesta se răspândeşte rapid şi “vine în diferite forme”.

Discurs îngrijorător al secretarului general ONU

Deşi pandemia de coronavirus şi criza economică sunt cele mai discutate probleme la nivel mondial, Antonie Gutteres atrage atenţia asupra unui lucru la fel de grav, însă care nu pare să intereseze pe nimeni cu adevărat. La ceremonia de decernare a premiului Theodor Herzl, acesta a făcut un apel la combaterea urii în lume, vorbind despre antisemitism ca fiind un “virus” la fel de puternic ca SARS-COV2.

„În paralel cu COVID-19, se propagă un alt virus. Este vorba despre antisemitismul şi ura sub numeroase forme. În acelaşi timp, dezinformarea şi teoriile conspiraţiei câştigă teren în mod alarmant şi vin în diferite forme, propagând acelaşi venin: dezumanizarea şi găsirea de ţapi ispăşitori. Fie aceştia evrei, musulmani, migranţi, refugiaţi ori alţii”, a spus Guterres în cadrul ceremoniei desfăşurate online.

Mai mult, secretarul general al ONU este de părere că pandemia de coronavirus şi ura sunt două lucruri care trebuie rezolvate doar prin unire şi solidaritate.

„Trebuie să luptăm pe două fronturi. Pandemia şi otrava. Solidaritatea în şi între ţări va fi crucială. Ură nu face discriminare. Să ne amintim ce ne spune istoria despre recurgerea la represiune şi violenţă. Astăzi este atacat vecinul tău, următorul ai putea fi chiar tu”, a mai spus Antonio Guterres.

Premiul anual Theodor Herzl recompensează personalităţi care au contribuit la promovarea ideilor lui Herzl, fondatorul sionismului, în favoarea unei lumi mai tolerante în ce-i priveşte pe evrei. Acesta a fondat Organizația Sionistă la finalul secolului al XIX-lea şi este supranumit vizionarul statului Israel.

Anunţ îngrijorător făcut de ONU.
Anunţ îngrijorător făcut de ONU. „Virusul” periculos pe care nu vede nimeni

Pandemia de coronavirus în lume

La aproape un an de la descoperirea primului pacient bolnav de coronavirus, lucrurile nu stau deloc bine. Peste 51 de milioane de persoane au fost infectate până astăzi, 10 noiembrie, cu SARS-COVID-2, dintre care 1.273.424 au murit. Pe primele locuri ca număr de cazuri de COVID-19 se află Statele Unite ale Americii (10.438.990), India (8.617.959) şi Brazilia (5.679.212).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI