FOTO Un tren de călători și un marfar s-au ciocnit frontal, în Prahova. Sunt 11 persoane rănite

Un tren de călători și un marfar s-au ciocnit, cu puțin timp în urmă, în Prahova. În urma incidentului feroviar grav au fost rănite cinci persoane, iar autoritățile au anunțat că deja intervin în forță pentru a remedia situația. Accidentul feroviar s-a produs în după-amiaza de miercuri și a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

UPDATE 17.13: Surse medicale au relatat că 34 de adulți și 3 minori au fost evaluați la fața locului, după accident. Niciuna dintre aceste persoane nu a necesitat transport medical.

UPDATE 17:00 – În urma accidentului feroviar din Prahova, autoritățile au anunțat că au fost rănite 11 persoane. Una dintre acestea a suferit mai multe traumatisme, fiind preluată cu ajutorul elicopterului SMURD.

UPDATE 16:30 – Circulația feroviară a fost întreruptă pe tronsonul București-Ploiești Sud, pe ambele sensuri de mers. Totodată, pe această rută circulă și trenurile care fac legătura între București și zona Moldovei. Accidentul deoseobit de grav urmează să aibă un impact și asupra celor care călătoresc spre sau din Capitală, în următoarele ore, deoarece traficul feroviar este blocat.

Un tren de călători și un marfar s-au ciocnit frontal, în Prahova. Sunt 11 persoane rănite

Un tren de călători și un marfar s-au ciocnit frontal, în Prahova. Sunt 5 persoane rănite
Un tren de călători a deraiat după ce s-a ciocnit cu un marfar, iar cinci persoane au fost rănite, în Prahova

Accidentul deosebit de grav din Prahova a pus autoritățile în alertă, iar în acest sens a fost trimis și un elicopter SMURD la fața locului, alături de un echipaj, dar și o echipă echipa CBRN a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență. Totul s-a petrecut în urmă cu puțin timp, după ce două trenuri s-au ciocnit frontal, între Ploiești și Brazi. În urma impactului au fost rănite cinci persoane, iar trenurile au ieșit de pe linie și au deraiat.

Incidentul șocant din după-amiaza de miercuri a făcut ca autoritățile să intervină de urgență. La fața locului s-au deplasat și mai multe echipaje de pompieri, alături de două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de terapie intensivă, dar și una de transport personal și victime multiple. Accidentul s-a produs între trenul de călători IR 5008 și un marfar, și cele două trenuri au deraiat. Accidentul s-a produs în zona gării Ploiești Triaj, spre șocul pasagerilor care se aflau în vagoane.

Două dintre persoanele care au fost rănite în urma impactului sunt angajați ai CFR, anunță Digi24. Pompierii de la ISU Prahova au mai anunțat că trenul de marfă era încărcat cu zahăr, dar și că nu este cunoscută momentan cauza exactă pentru care s-a produs accidentul alarmant. Intervenția echipei CBRN a fost necesară, înaintea celei ISU, deoarece nu se cunoștea natura încărcăturii trenului de marfă, în momentul în care s-a efectuat primul apel la numărul de urgență 112.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI