23 oct. 2022 | 20:43

Un tablou pictat de Monet în valoare de aproape 100 milioane de lire sterline, murdărit cu piure de cartofi de către activişti: „Oamenii mor de foame”

Diverse
Un tablou pictat de Monet în valoare de aproape 100 milioane de lire sterline, murdărit cu piure de cartofi de către activişti: „Oamenii mor de foame”
Un tablou pictat de Monet murdărit cu piure de cartofi

În timp ce peste 80 de bombe cad peste teritoriile ucrainene, activiștii de mediu fac greve spontane. Un astfel de miting a avut loc zilele acestea în Germania. Totul ar fi degenerat în distrugerea unor exponate valoroase din Muzeul Barberini din Potsdam. Este vorba de deteriroarea unui tablou pictat de Monet în valoare de aproape 100 milioane de lire sterline.

Un tablou pictat de Monet în valoare de 96 de milioane de lire sterline cu piure de cartofi

Conform publicației britanice „Mirror”, activiștii ecologiști din „Letzte Generation” (Ultima Generație) au pus piure de cartofi pe tabloul „Les Meules” al lui Claude Monet. Celebra pictură se află în muzeul Barberini din Potsdam, Germania.

Cei doi activiști din cadrul campaniei Letzte Generation (Ultima Generație) au intrat duminică în muzeul Barberini din Potsdam, în Germania, îmbrăcați fosforescente.

Ei s-au apropiat apoi de opera de artă iconică, care s-a vândut pentru 110 milioane de dolari (96 milioane de lire sterline) în 2019, și au acoperit-o cu mâncare.

Este cea mai recentă dintr-o serie de demonstrații similare ale diferitelor grupuri din Europa. Inclusiv membrii Just Stop Oil (JSO) au aruncat cu supă de roșii în tabloul „Floarea-soarelui” al lui Vincent Van Gogh.

„Punem societății aceeași întrebare ca și 2 femei cu #Tomatensuppe la Galeria Națională din Londra săptămâna trecută: Ce valorează mai mult, arta sau viața?

Din ce în ce mai mulți oameni refuză să accepte distrugerea și punerea în pericol a ființelor umane, să accepte viața în tăcere. Facem din acest #Monet o scenă și din public un public.

Dacă este nevoie de un tablou – cu #MashedPotatoes sau #TomatoSoup aruncate pe el – pentru a face societatea să-și amintească faptul că cursul combustibililor fosili ne ucide pe toți: Atunci vă vom da #MashedPotatoes pe un tablou! ”, au scris cei de la Letzte Generation pe Twitter.

Acte de vandalism făcute de activiști ecologiști

Unul dintre activiști a declarat într-o înregistrare video: „Ne aflăm într-o catastrofă climatică și tot ce vă este frică este supa de roșii.

Nu este clar dacă lucrarea lui Monet a fost deteriorată în urma incidentului. Acesta vine în contextul în care membrii JSO au blocat trecerea Abbey Road, folosită pe coperta albumului cu același nume al trupei The Beatles.

Membrii JSO au blocat duminică la ora 13:00 trecerea de la vestul Londrei. JOS și-a continuat programul de întrerupere a circulației, care se află acum în a 23-a zi.

Săptămâna trecută, susținători ai grupului au blocat o parte a trecerii de la Dartford.

Două activiste au fost arestate pentru daune penale și violare de domiciliu în formă agravantă pentru incidentul de la Galeria Națională.

Ele au pledat nevinovat în timpul unei audieri la Westminster Magistrates Court. Cele două urmează să fie judecate pe 13 decembrie la City of London Magistrates Court.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro