Un șofer cu permisul suspendat a fost prins băut la volan de două ori în aceeași zi

Un șofer cu permisul suspendat a fost prins băut la volan de două ori în aceeași zi
Șofer prins beat la volan de două ori în aceeași zi

Un șofer din Craiova a fost prin băut la volan de două ori, în aceeași zi. La primul test a avut o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. A doua oară a avut 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că a mai avut timp să „alimenteze”.

Prins la volan beat și fără permis

Bărbatul are 53 de ani și este mecanic și a fost depistat de polițiștii craioveni l-au oprit pe șofer pentru un control de rutină. Au simțit că miroase puternic a alcool, așa că au hotărât să îl testeze. Rezultatul a fost pozitiv, având 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus la spital pentru prelevarea probelor de sânge. Acesta a refuzat, iar polițiștii i-au întocmit dosar penal și l-au lăsat să plece.

„Pe 15 iunie 2020, bărbatul de 53 de ani a fost depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-a luat măsura suspendării permisului de conducere. Atunci a avut o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În aceeași zi, însă câteva ore mai târziu, bărbatul a fost tras pe dreapta din nou. De data aceasta, testat cu aparatul etilotest, a rezultat 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult de atât, bărbatul avea și permisul expirat de un an. Judecătorii l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Urmărire pe străzile din Galați

Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, a fost urmărit pe străzile din Galați, după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor. Întreaga urmărire a luat sfârșit în momentul în care șoferul a intrat într-o mașină parcată și a ricoșat în poarta de acces a unui garaj. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Pe strada Alexandru Ioan Cuza, conducătorul auto a pierdut controlul direcţiei, intrând în impact cu un autovehicul parcat şi ricoşând în poarta de acces a unui garaj”, spun reprezentanţii IPJ Galaţi.

Acesta a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei cu exactitate. De asemenea, oamenii legii au întocmit un dosar penal pe numele acestuia pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Accident rutier provocat de un bărbat beat

În aceeași zi, un accident rutier a avut loc tot în Galați. Două persoane au fost rănite, iar unul dintre conducătorii auto implicați a fugit de la locul accidentului. Potrivit polițiștilor, o autoutilitară și un autoturism au intrat în coliziune, iar două femeie aflate în autoturism au fost rănite.

”Bărbatul aflat la volanul autoutilitarei a părăsit locul accidentului, dar a fost depistat de poliţişti, în scurt timp. La testarea alcoolscop, acesta a prezentat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.