Cum s-a folosit un român de Cazinoul din Constanța pentru a înșela oameni pe internet

Cum s-a folosit un român de Cazinoul din Constanța pentru a înșela oameni pe internet
Foto: Facebook Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanța a devenit subiectul unei înșelătorii pe internet. Un bărbat care a pus la cale totul e acum cercetat de polițiști.

Polițiștii din Contanța au deschis un dosar penal pentru înșelăciune după ce un bărbat a reușit să înșele mai multe persoane pe internet. El a pornit o campanie falsă de strângere de fonduri pentru salvarea Cazinoului din Constanța.

Aproximativ 80 de persoane au fost păcălite și au donat bani care au ajuns, de fapt, în buzunarele bărbatului. În total, acesta a reușit să strângă 1.300 de euro.

„Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi iniţiat, pe o reţea de socializare, o campanie pentru strângerea de fonduri, în scopul restaurării clădirii Cazinoului din municipiul Constanţa. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu este autorizată în scopul mai sus-menţionat, astfel că aceasta este bănuită că ar induce în eroare cetăţenii pentru a obţine foloase patrimoniale injuste. (…)Pe această cale, le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de iniţiative”.
IPJ Constanța

Cum au fost păcăliți oamenii să dea bani pentru Cazinoul din Constanța

Campania falsă prin care se cereau bani pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa ar fi fost iniţiată de Bogdan Druga. El este un cetățean român care locuiește în Italia şi care se lăuda pe Facebook că speră să strângă trei milioane de euro pentru salvarea clădirii.

„Cazinoul din Constanţa este al constănţenilor şi aşa trebuie să rămână. Dacă reuşim restaurarea şi reintroducerea acestuia în circuitul turistic se va crea o fundaţie care să se ocupe de administrarea acestui simbol al oraşului Constanţa. Cazinoul va fi donat fundaţiei care se va asigura de păstrarea şi mentenanţa acestui simbol în numele constănţenilor”, spune Bogdan Druga pe Facebook.

Foto: Facebook Bogdan Druga

Imediat după ce a aflat că ar putea fi condamnat pentru înșelătorie, bărbatul a reacționat pe Facebook, unde a invocat o așa-zisă mafie a intereselor.

Clădirea Cazinoului din Constanţa aparţinePrimăriei Constanţa şi este administrată de Compania Naţională de Investiţii. CNI încearcă de mai mulţi ani să reabiliteze clădirea, însă licitațiile deschise în acest sens nu au fost duse niciodată până la capăt.