VIDEO „Prafuri de la mama mare”, ca în Brigada Diverse. Constanța: turiștii să se ferească de cutiile de pe plajă, pot conține droguri

VIDEO „Prafuri de la mama mare”, ca în Brigada Diverse. Constanța: turiștii să se ferească de cutiile de pe plajă, pot conține droguri

Poliția Constanța: dacă vă aflați pe litoral și găsiți cutii pe plajă, să nu deschideți respectivele pachete, pentru că pot conține droguri.

Recomandarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa vine sâmbătă, ziua în care a fost declanșată o amplă operațiune anti-drog.

Poliţiştii constănţeni atrag atenția localnicilor și turiștilor ca, în situația în care găsesc astfel de colete pe litoral, să sune de îndată la numărul unic de urgență 112.

Drogurile ar putea avea o concentraţie de peste 90 la sută, potrivit comunicatului transmis de IPJ, citat de Ziua de Constanța.

„Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!” IPJ Constanța

Operațiunea anti-drog este desfășurată de polițiștii constănțeni, poliţişti de frontieră şi de Jandarmerie, coordonați de procurorii DIICOT.

Constanța: coletele de pe litoral ar avea legătură cu o captură din Tulcea

Potrivit agenției de știri News.ro, operațiunea anti-drog de amploare de sâmbătă ar putea avea legătură cu o captură de aproximativ o tonă de cocaină. Cantitatea a fost descoperită la Tulcea la sfârşitul lunii martie.

Atunci, procurorii DIICOT Tulcea au fost anunțați că pe un drum din județ ar fi căzut dintr-o dubă un pachet care conținea un kilogram de cocaină. Analizele au arătat că puritatea cocainei era de 90 la sută.

„În seara zilei de miercuri, 20 martie, în judeţul Tulcea, dintr-o dubă înmatriculată în România a fost pierdut un pachet cu un kilogram de cocaină. Analiza fizico-chimică realizată într-un laborator din Constanţa a arătat că puritatea narcoticului era de 90 la sută.” Felix Bănilă, procuror-şef DIICOT

În urma verificărilor pe o plajă de la malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, a fost găsită o barcă răsturnată şi pachete suspecte, similare celui găsit în Tulcea. Cantitatea totală descoperită a fost de peste 1000 de kilograme, cu o valoare de piaţă de până la 300 de milioane de euro.

„În urma investigaţiilor privind traseul mărfii, anchetatori români au găsit vineri dimineaţă, pe malul Mării Negre, în zona locaităţii Sfântu Gheorghe, o barcă răsturnată, iar pe mal şi în ambarcaţiune au descoperit pachete învelite în baloane de cauciuc, având acelaşi logo, conţinut şi mod de ambalare cu pachetul pierdut din dubă cu două zile înainte.” Felix Bănilă, procuror-şef DIICOT