Un român a cumpărat o Dacia veche cu 1.500 de euro și a devenit celebru în întreaga lume. Ce legătură avea mașina cu Nicolae Ceaușescu

Un român a cumpărat o Dacia veche cu 1.500 de euro și a devenit celebru în întreaga lume. Ce legătură avea mașina cu Nicolae Ceaușescu

În vârstă de 38 de ani, românul se poate lăuda că a căpătat notorietate, printre pasionații de autoturisme, datorită modelului de Dacie pe care îl conduce. Bărbatul a achiziționat mașina care l-a făcut faimos cu suma de 1.500 de euro și nu avea habar că are legătură Nicolae Ceaușescu. A aflat la scurt timp și ce leagă bijuteria pe patru roți de fostul lider comunist, când a oferit mai multe detalii despre modelul său de Dacie veche.

Un român a cumpărat o Dacia veche cu 1.500 de euro și a devenit celebru în întreaga lume

Înca din prima clipă în care a realizat că respectiva Dacie 2000 îi aparținuse lui Nicolae Ceaușescu, sau că însuși conducătorul comunist s-a aflat la volan, românul s-a străduit să readucă autoturismul la viață. Ovidiu Măgureanu a cumpărat respectiva mașină cu aproximativ șase ani în urmă și este in mare iubitor de mașini clasice.

Un român a cumpărat o Dacia veche cu 1.500 de euro și a devenit celebru în întreaga lume
Ovidiu Măgureanu a cheltuit suma de 1.500 de euro pentru mașina considerată o bijuterie și care provine din era comunistă

Bărbatul nu avea habar, atunci când a achiziționat-o, că e vorba despre același model pe care îl condusese și Nicolae Ceaușescu. Mașina care a intrat în colecția românului a primit numele de „Tovarăşa„, pentru a evidenția și mai mult perioada din care provine.

„Era în Bucureşti, iar cel care o vindea nu ştia povestea ei”, a povestit românul pentru The Telegraph. „Nu sunt un mare fan al lui Ceauşescu, nu a fost un om bun, dar dintr-un punct de vedere istoric, îmi place faptul că deţin maşina. Am numit-o «Tovarăşa»”, a mai completat Ovidiu Măgureanu.

Pasionatul de automobile a mai povestit și că se afla la o expoziție de mașini atunci când a fost abordat de către un bărbat despre care a aflatul ulterior că fusese nimeni altul decât șoferul lui Nicolae Ceaușescu. Acesta i-a confirmat că modelul său de Dacia 2000 într-adevăr i-a aparținut liderului comunist și s-a aflat mult timp în colecția personală a dictatorului.

„Am fost şocat când m-a găsit, a auzit de expoziţie, ştia că voi fi acolo şi a venit special să vadă maşina. Mi-a spus că găurile din bord erau făcute pentru armele securităţii şi că pilotul automat nu a funcţionat niciodată…nici acum nu funcţionează”, mai susține Ovidiu Măgureanu.