Cât ajunge să coste o Dacia Logan nouă dacă te duci s-o iei cu bonul de la programul rabla

Cât ajunge să coste o Dacia Logan nouă dacă te duci s-o iei cu bonul de la programul rabla
Programul Rabla 2020. Schimbări majore: ce se întâmplă, de fapt, cu înscrierea persoanelor

Programul Rabla 2019 aduce reduceri semnificative în gama de modele Dacia. Astfel, cel mai accesibil model este Logan. La polul opus este unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri mici din Europa, Duster.

Prețul unei Dacia Logan cu bonul de la programul rabla

Prin Programul Rabla 2019 s-au acordat 4.000 de tichete dintre cele 35.000 disponibile au fost acordate încă din prima zi. Iată cele mai importante informații despre această ediție a programului guvernamental:

 • Prima de casare este de 6.500 de lei; De asemenea, cei ce vor dori să-și schimbe mașina veche vor putea primi și un ecobonus de 1.000 de leidacă mașina nouă va fi dotată cu un motor care nu generează mai mult de 106 g CO2/km (WLTP).
 • 35.000 de tichete sunt disponibile în cadrul Programului Rabla Clasic, în timp ce 2.000 au fost alocate pentru mașini electrice și 4.600 pentru mașini cu sistem propulsie plug-in hybrid, acestea din urmă în cadrul programului Rabla Plus;
 • Mașinile oferite spre casare nu necesită ITP valabil.
 • Ca și anul trecut, bugetul a fost suplimentat în august. Numărul tichetelor se poate astfel dubla, bugetul fiind suplimentat cu 135 de milioane de lei.

Iată câteva dintre reperele generale ale Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național

Românii care își doresc sa beneficieze de reducerea oferită de stat prin programul Rabla 2019, trebuie să se prezinte cu urmatoarele documente:

 • actul de indentitate al proprietarului, în copie și în original;
 • certificat de înmatriculare al autovehiculului uzat, în copie legalizata;
 • carte de identitate autovehicul uzat, in copie legalizată
 • certificatul de atestare fiscala emis de Adminstrația Locală de care aparține posesorul autovehiculului uzat.

Prima de casare

În cazul contractelor de leasing, este necesară și declarația pe proprie raspundere, în forma autentificata de notarul public, prin care proprietarul își exprima în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculul nou la finalul perioadei de leasing. În factura emisa de producator sau dealer se va evidenția prețul autovehiculului nou, precum și diferența de plată aferentă reducerii oferite de stat prin prima de casare.

Prima de casare se acordă numai pentru mașinile vechi de cel puțin opt ani (adică cele înmatriculate prima oară în România înainte de 1 ianuarie 2012). Iar fiecare cetățean poate să cumpere mai multe mașini noi prin programul „Rabla”, însă numai dacă predă, pentru casare, un număr echivalent de automobile vechi. Totodată, există și posibilitatea de a ceda prima de casare unei alte persoane.

Cel mai accesibil model Dacia

Cel mai accesibil model din gama constructorului de la Mioveni este Dacia Logan:

 •  Logan Acces SCe 73 prin Programul Rabla, la 5.990 € (TVA inclus)*.
 •  Logan Seria Limitată Plus SCe 73 prin Programul Rabla, la 6.840 € (TVA inclus)* și vine dotat cu : aer condiționat cu reglare manuală, proiectoare de ceață, închidere centralizată și asistent la pornirea în rampă. Șoferul beneficiază și de Radio cu MP3 și conexiune Bluetooth. Sub capotă, se regăsește motorul de 1.0 litru cu trei cilindri și 73 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu 73 de cai putere.
 • Pe lista celor mai accesibile modele Dacia intră și Logan MCV Seria Limitată Plus SCe 73,  prin Programul Rabla, la 8.080 € (TVA).
 • Cine vrea mai multă putere, poate alege Logan Seria Limitată Plus TCe 90, pentru 7.980 de euro, la care se adaugă și reducerea oferită de programul rabla, cu motor de 0.9 litri și 90 de cai putere.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI