05 mai 2021 | 10:33

Un renumit psiholog din Iași s-a spânzurat. De ce a recurs la acest gest fatal chiar în a treia zi de Paște

Știri Locale
Un renumit psiholog din Iași s-a spânzurat. De ce a recurs la acest gest fatal chiar în a treia zi de Paște
Un renumit psiholog din Iași s-a spânzurat

Un psiholog cunoscut din Iași a decis să-și pună capăt zilelor. Trupul neînsuflețit a fost găsit de un coleg de breaslă, anunțând imediat poliția. Bărbatul a fost găsit spânzurat în biroul din cadrul Centrului de Sănătate Mintală.

Psiholog găsit spânzurat

Cristian Petrescu era psiholog clinician principal în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din municipiul Iași. În același timp, mai activa și ca psihoterapeut și trainer la Asociația de Terapie și Consiliere Familială.

Mai mult de atât, Cristian a activat ca formator în psihoterapie sistematică de cuplu și familie, dar și ca psihoterapeut în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie, psiholog principal clinician. În perioada 1997 – 2021, bărbatul a participat la diferite cursuri de formare specializate și la evenimente legate de meseria sa. A participat și la conferințe internaționale.

Cristian Petrescu a fost găsit spânzurat ieri după – amiază la Centrul de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi, din Iași. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un coleg de breaslă, care a anunțat imediat autoritățile.

La scurt timp au sosit echipajele medicale. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața psihologului în vârstă de 50 de ani. Autoritățile ieșene au declarat decesul lui Cristian Petrescu.

„Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsit spânzurat în cabinet de către medicul psihiatru din cabinetul alăturat. Echipajul TIM SMURD a constatat decesul. Criminaliștii vor prelua cazul”, au precizat ieri reprezentanții SMURD Iași.

De ce a recurs la acest gest

La fața locului s-au deplasat atât echipajele medicale, cât și echipaje de Poliție și criminaliștii. Având în vedere ceea ce au găsit în cabinetul respectiv, anchetatorii merg pe varianta suicidului. Au fost preluate mai multe probe pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut tragedia.

Psihoterapeutul avea doi copii cu unele probleme medicale. În cursul zilei de ieri, pacienții s-au adunat la ușa sa, însă acesta nu a răspuns. În cele din urmă, un coleg a reușit să intre în cabinet, unde a făcut descoperirea macabră. Colegii săi spun că era un profesionist desăvârșit, fiind foarte apreciat de alți psihologi din comunitate.

Reporterii „BZI” au luat legătura cu unul dintre colegii lui Cristian.

„Este greu să vorbesc despre asta… Este un șoc pentru noi toți. Nu știu ce s-a întâmplat! Știu că avea ceva probleme cu cei doi copii ai săi, probleme de natură medicală, dar nu părea să sufere din cauza aceasta – sau cel puțin nu se arăta. Era un profesionist, un om bun, sufletist! Nu am cuvinte… Cred că suferea din cauza problemelor acestora…”, a precizat un coleg de-al lui Cristian Petrescu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro