Un profesor din Iași, premiat chiar de președintele României după ce a ajutat zeci de copii să rămână la școală, iar acum este mândria județului

Un profesor din Iași, premiat chiar de președintele României după ce a ajutat zeci de copii să rămână la școală, iar acum este mândria județului
Profesorul premiat de Klaus Iohannis pentru implicare lui în educația copiilor defavorizați

Gheorghe Buluc este o tânăr profesor care a plecat cu mai mulți ani în urmă din satul Boureni, județul Iași. Acesta provenea dintr-o familie numeroasă, cu puțini bani, iar astăzi este un profesor de succes care a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler de la președintele țării.

Profesorul care a ajutat copiii să nu renunțe la școală

La doar 34 de ani, Gheorghe Buluc a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, datorită eforturilor pe care le-a depus și rezultatele obținute alături de copiii care provin din zone defavorizate. Bărbatul și-a dorit să facă parte din acest proiect social deoarece și el a a avut de luptat de mic pentru a-și finaliza studiile.

„Am ales să fac parte din acest proiect pentru că am rezonat foarte mult cu viziunea și valorile acestui proiect și că prin povestea mea pot fi un model pentru elevii mei. Copiilor de la clasa la care predam le spuneam povestea mea, pentru că voiam să îi motivez, să conștientizeze că educația este singura armă care îi poate ajuta în viață.

Douăzeci de kilometri pe zi, aceasta este distanța pe care o parcurgeam zilnic, pe jos, pentru a ajunge la școală. Greutățile au fost multe, însă dorința de a învăța, de a reuși și de a ajunge cât mai departe a fost mereu învingătoare”, a declarat Gheorghe Buluc, profesor.

Cadrul didactic este un model pentru elevii defavorizați

Ieșeanul este absolvent al facultății de Știință și Ingineria Materialelor din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi Iași. În momentul de față este student la master, facultatea de Drept din București. Planurile sale pe viitor sunt bine puse la punct, are de gând să se implice cât mai mult în educarea copiilor defavorizați. Acesta a povestit că nu este ușor să lucrezi cu ei. Este nevoie de foarte multă răbdare și empatie, însă a avut rezultate bune, ceea ce l-a motivat să continue.

Copiii sunt minunați și te ajută în zilele mai puțin frumoase. De la ei îmi iau energia să merg mai departe și să fac lucrurile cât mai bine posibil pentru copii și nevoile lor.

Faptul că pot modela viitorul unui copil și mai ales faptul că pot ajuta copiii din medii defavorizate acolo unde oportunitățile sunt mai puține mă motivează să le arăt și mai mult că există soluții, că au de unde alege și că nu sunt singuri în această poveste.

În acest moment, studiez și la masterul de Management Educațional din cadrul Universității București, iar pe viitor îmi doresc să fac parte din echipa de management a unei școli defavorizate”, a povestit Gheorghe Buluc, profesor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI