Alexandru Rafila învață părinții cum trebuie verificaţi corect copiii pentru COVID. Ce trebuie să facă aceștia VIDEO

Alexandru Rafila învață părinții cum trebuie verificaţi corect copiii pentru COVID. Ce trebuie să facă aceștia VIDEO
Cum se va folosi testul anti-Covid prin salivă

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, alături de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, au realizat un videoclip care se adresează părinților și profesorilor care urmează să verifice folosind testele anti-Covid prin salivă.

Ce conține testul anti-COVID prin salivă

Ministrul Sănătății a explicat cum trebuie un părinte sau un profesor să folosească aceste teste. De asemenea, acesta a mai precizat cum își poate da seama un adult dacă cei mici sunt infectați sau nu cu noua tulpină de coronavirus.

Într-un videoclip educativ, Alexandru Rafila a demonstrat cum se poate realiza verificarea elevilor folosind aceste teste. Videoclipul este adresat cadrelor didactice care sunt responsabile cu testare elevilor sau unui adult care are în grijă un minor.

Odată cu testul veți primi și cele patru componente ale acestuia care sunt: caseta de reacție, pipeta cu care se realizează manopera, un tub care are o mică cantitate de lichid în care se va pune saliva copilului și un capac picurator. Cel din urmă va ajuta la distribuirea lichidului în care s-a disperat saliva celui mic în caseta de reacție.

Cum se folosește testul anti-COVID prin salivă

În primul rând, copilul este rugat să scuipe într-un pahar de hârtie. Este foarte important ca acesta să nu fi mâncat nimic înainte. În cazul în care a mâncat, trebuie să-și clătească foarte bine gura cu apă. Pentru testul anti-COVID este nevoie de trei picături de salivă.

Saliva este recoltată cu ajutorul pipetei și se deschide tubul de reacție, în care se află lichidul care extrage virusul din saliva celui mic, în cazul în care există. În acel lichid se vor pune cele trei picături de salivă, iar pipeta se pune lângă pahar.

Tubul se acoperă cu capacul picurător, apoi se strânge foarte bine. Lichidul trebuie să fie bine omogenizat. Mai departe, se deschide caseta de reacție, care are o fantă, unde se vor turna trei picături din acest amestec. Pentru a se obține rezultatul dorit, timpul de așteptare este de aproximativ 15-20 de minute.

Caseta de testare se pune pe masă și se distribuie trei picături în casetă, apoi se așteaptă rezultatul. Prima linie colorată este cea de control (C). Aceasta arată dacă testul a fost realizat corespunzător sau nu. În cazul în care prima linie nu se colorează, înseamnă că testul este negativ.

Pe de cealaltă parte, dacă apare litera C și litera T (testare), înseamnă că elevul este infectat cu Covid-19. În astfel de cazuri, urmează ca testul să fie confirmat ulterior de un test PCR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI