12 mart. 2024 | 10:42

Un produs de la Dr. Oetker, retras de urgenţă din magazine. Există riscul de dureri de stomac și vărsături, nu îl consumaţi!

News
Un produs de la Dr. Oetker, retras de urgenţă din magazine. Există riscul de dureri de stomac și vărsături, nu îl consumaţi!
Un produs de la Dr. Oetker, retras de urgenţă din magazine. Există riscul de dureri de stomac și vărsături, nu îl consumaţi!

Anunț de ultimă oră pentru toți clienții. A fost emisă o nouă alertă alimentară, după ce au fost descoperite toxine de mucegai într-un produs. Este vorba despre un produs din gama Dr. Oetker, pe care cei ce au apucat să îl cumpere nu trebuie să îl mai consume, ci să îl arunce imediat sau să îl returneze.

Produs retras din magazine

Dr. Oetker, un nume recunoscut în industria alimentară pentru calitatea și varietatea produselor sale, a emis o alertă de siguranță alimentară, anunțând rechemarea unuia dintre deserturile sale populare. Este vorba despre „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in”.

Motivul din spatele acestei decizii radicale este legat de descoperirea unor potențiale reziduuri de patulină în acest produs, conform declarației oficiale a companiei. Pentru că situația este una critică, s-a cerut imediat retragerea acestui produs.

Patulina, o substanță toxică produsă de anumite tipuri de mucegai, a fost identificată în produsul menționat, generând preocupări serioase în ceea ce privește siguranța consumatorilor. Efectele adverse ale patulinei asupra organismului includ greață, vărsături și indigestie, suficient pentru ca Dr. Oetker să ia măsuri imediate și să recheme produsul de la comercializare.

Această alertă alimentară a fost difuzată în toate magazinele care comercializează produse Dr. Oetker, iar clienții sunt ferm sfătuiți să nu consume „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in” și să returneze produsul la punctul de vânzare pentru a primi banii înapoi sau un alt produs înlocuitor.

Cât de periculoasă este patulina

Acest produs afectat a fost distribuit în magazinele din Germania, Austria și Finlanda, iar rechemarea este specifică pentru produsele de 200 de grame cu data de expirare până la 23 aprilie 2024.

Avertismentul vine în urma identificării unor reziduuri de patulină în produsul „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in” de la Dr. Oetker. Patulina este o micotoxină, un metabolit secundar produs de anumite tipuri de mucegaiuri, în special cele din genurile Aspergillus și Penicillium.

Această substanță toxică poate fi găsită în fructe și legume mucegăite, fiind merele cel mai frecvent afectate. Pericolul asociat consumului acestui produs contaminat este semnificativ. Patulina interferează cu lanțul respirator și, în doze mari, poate duce la greață, inflamarea mucoasei stomacului și afectarea ficatului.

De aceea, Dr. Oetker îndeamnă cu tărie clienții să se abțină de la consumul acestui produs și să îl returneze la magazinul de achiziție. Un aspect important este că prețul de cumpărare va fi rambursat chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Alertă alimentară și în Lidl

Lidl România a luat măsuri imediate de siguranță alimentară, anunțând retragerea de la comercializare a produsului „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii. Această decizie a venit în urma unei informări din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), care a indicat că acest produs conține suc de aronia contaminat cu patulină.

„Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie” – spun reprezentanții Lidl.

Prin urmare, Lidl România a emis un avertisment ferm către clienți, recomandându-le să nu consume produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, sortimentul cu fructe roșii. Pentru a se asigura că niciun consumator nu este expus riscului, magazinul a luat decizia de a retrage imediat produsul de pe rafturi.

De asemenea, Lidl a informat clienții că pot returna produsul în oricare dintre magazinele sale din țară, iar contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Este important de menționat că retragerea afectează exclusiv produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii, cu data de expirare 12.03.2024, fabricat de Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale aceluiași producător, comercializate de Lidl România, nu sunt afectate de această rechemare.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un celebru astrolog, previziuni despre Florin Piersic. Mesaj legat de starea de sănătate a actorului
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va lua o astfel de DECIZIE
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro