Un polițist și soția lui au sărit de la etajul doi pentru a se salva, după ce apartamentul lor din Baia Mare a luat foc

Un polițist și soția lui au sărit de la etajul doi pentru a se salva, după ce apartamentul lor din Baia Mare a luat foc
Incendiu puternic la un bloc din Baia Mare

Un incendiu puternic a izbucnit în incinta unui apartament din Baia Mare, iar o femeie și un bărbat au rămas blocați înăuntru. Pentru a-și salva viața, au fost nevoiți să sară de la etajul doi al blocului.

Incendiu într-un bloc din Baia Mare

Potrivit primelor informații, flăcările au izbucnit în urma unei explozii. Polițistul era la muncă în momentul în care flăcările au izbucnit, aflând despre tragedie de la soția lui, care l-a sunat de urgență, panicată. În momentul în care a ajuns acasă bărbatul, cei doi au încercat să stingă flăcările, însă s-a extins prea repede și au rămas blocați în apartament.

Cei doi au sărit de la etajul doi al blocului pentru a se putea salva. Ambii s-au ales cu multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare, însă, din fericire, au supraviețuit. Pompierii au ajuns câteva minute mai târziu și au lichidat incendiul.

Cercetările continuă pentru a afla cu exactitate care au fost cauzele izbucnirii incendiului și, dacă a fost vorba despre o explozie, care a fost cauza acesteia. Cei doi au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare și se află în stare stabilă.

Locatarii unui bloc din Bârlad, evacuați în urma unui incendiu

Noaptea trecută, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un bloc din municipiul Bârlad. Din fericire, toate persoanele au reușit să iasă din bloc înainte de a fi rănite. Potrivit pompierilor, nu au fost persoane intoxicate cu monoxid sau care ar fi suferit arsuri.

În urma verificărilor efectuate după ce au stins flăcările, pompierii au stabilit că incendiul ar fi fost provocat de o lumânare uitata aprinsă și lăsată nesupravegheată.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta într-o cameră plină de gunoaie, în locuinţă aflându-se şi proprietara. Persoana a fost evacuată, asemenea tuturor locatarilor din imobil. Scara blocului a fost inundată cu fum şi gaze toxice. După câteva minute, incendiul a fost lichidat, însă, din cauza stratului foarte mare de gunoaie depozitate în locuinţă, acestea fumegau.

Pentru a nu exista pericolul reaprinderii, pompierii militari au degajat peste trei tone de gunoi şi cârpe depozitate în locuinţă. Cantitatea de gunoi a fost atât de mare, încât atunci când au intrat iniţial în locuinţă, prin forţare, pompierii au putut deschide uşa doar pe jumătate”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Urmăriți Playtech.ro și pe