Un politician scoțian a adus jigniri dure aduse românilor: „Cerşetorilor români din Edinburgh nu le este foame. TOŢI sunt graşi ca nişte peste porci

Un politician scoțian a adus jigniri dure aduse românilor: „Cerşetorilor români din Edinburgh nu le este foame. TOŢI sunt graşi ca nişte peste porci
Un politician scotian a adus jigniri dure aduse romanilor

Un politician scoțian a făcut o declarație surprinzătoare despre români. Pe lângă faptul că este politician, acesta a fost și fost campion mondial la box. În cele din urmă, bărbatul a revenit la declarațiile inițiale și și-a cerut scuze, spunând că s-a exprimat greșit.

Critici dure la adresa românilor

Alex Arthur este unul dintre cei mai apreciați foști sportivi din Scoția. În 2008 a fost campion mondial WBO la categoria super-pană, după mulți ani de disciplină și antrenamente dese și severe. Recent, în ultimul timp, a decis să intre în politică. Acesta face parte din noul partid înființat de către fostul premier scoțian Alex Salmond, un partid pro-independență. Arthur a intrat în atenția scoțienilor și a mass-media cu câteva declarații ce au stârnit discuții serioase. În primă fază, a vorbit despre românii ce cerșesc în această zonă. Politicianul a spus că toți sunt grași ca porcii.

„Cerşetorilor români din Edinburgh nu le este foame! Tocmai am trecut pe lângă ei, TOŢI sunt graşi ca nişte peste porci bine hrăniţi!”, a spus bărbatul.

Scoțianul și-a cerut scuze

Ulterior, scoțianul și-a dat seama că acuzațiile sale au ofensat mulți români. Și-a cerut scuze public, spunând că s-a exprimat greșit și că are și el prieteni români. Acesta a completat cu o postare pe twitter și a precizat că nu a vrut să se înțeleagă că toți românii sunt cerșetori. Unii l-au iertat, iar alții nu.

„De fapt am prieteni români, unii aici, unii în România. Şi m-au avertizat despre anumiţi cerşetori din anumite zone şi despre modul în care se rotesc. Orice comentarii despre cerşetori care acum par inadecvate sunt interpretate greşit, dar aceasta este vina mea pentru formulare. Nu sunt în niciun fel rasist, aşa cum va confirma oricine mă cunoaşte. Nu am o problemă cu persoanele fără adăpost autentice, oricine ar fi, şi voi lucra pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme”, a adăugat el.

Fostul boxer a făcut declarații recente și în legătură cu vaccinul anti-COVID-19. Aceasta nu a dat deloc bine în Scoția, iar autoritățile au fost deranjate. Bărbatul a spus că va fi ok și fără vaccin deoarece nu este gras sau bolnav, fără probleme de bază. Acum, a revenit la aceeași temă încercând să clarifice situația, din nou.

„Vreau să clarific câteva puncte şi să-mi cer scuze pentru orice faptă care ar fi putut fi evitată dacă m-aş fi gândit mai mult la cuvintele mele. Ni s-a spus că nu există dovezi că vaccinul opreşte transmiterea şi, ca om tânăr şi sănătos, nu mă aflu în niciunul dintre grupurile de risc. De atunci a devenit clar că vaccinările funcţionează şi sunt modul în care vom ieşi din această pandemie şi din toate problemele pe care le provoacă”, a spus acesta pe Twitter.