Activitatea locuitorilor și a turiștilor din Elveția gravitează în jurul podurilor. Din păcate, unele dintre ele au probleme majore, chiar și dacă au fost construite de curând.
Veneția este un orășel dominat canale și poduri peste canale. În cazul în care nu-ți petreci ziua într-o gondolă sau barcă, ești dependent de acele poduri pentru a ajunge dintr-o parte în alta. În timp ce unele poduri de sute de ani funcționează în continuare impecabil, un pod deschis în 2008 a dat numeroase bătăi de cap autorităților. Din acest motiv, s-a transformat într-un motiv de amendă pentru creatorul său.
Nu se întâmplă foarte des să auzi de o amendă dată unui arhitect, dar venețienii au stabilit că arhitectul spaniol Santiago Calatrava este responsabil pentru desele lucrări de reparație de care beneficiază Podul Constituției din Veneția. Acesta a fost inaugurat în 2008, dar s-a deteriorat rapid și are nevoie de investiții regulate pentru a nu deveni un pericol pentru turiștii și locuitorii unuia dintre cele mai fascinante orașe din lume.
Concluzia venețienilor este cât se poate de simplă. Indiferent cât de frumos este podul, nu a fost proiectat pentru numărul mare de turiști care pășesc pe el în fiecare zi, conform celor de la CNN. Decizia de a-l amenda pe Calatrava a fost dată de judecătorii italieni pe 9 august, acesta fiind acuzat de neglijență în proiectarea podului. Curtea judecătorească și-a motivat sentința cu argumentul că spaniolul a mai proiectat poduri în trecut în localități importante ca Texas sau Dallas și nu au fost la fel de problematice ca acesta.
Podul Constituției a fost inaugurat în 2008 pentru a celebra 60 de ani de la introducerea Constituției Italiene. Ceremonia de deschidere a fost una fastuoasă, iar investiția în construcția sa, fabuloasă. Din păcate, nu a trecut mult timp până când numeroase trepte din sticlă de dimensiuni generoase au necesitat înlocuirea pentru că nu a făcut fața traficului și deveneau periculoase.