Comisia de la Veneția vine ”peste” PSD: vizita oficială vizează atacurile la adresa Justiției

Comisia de la Veneția vine ”peste” PSD: vizita oficială vizează atacurile la adresa Justiției

Comisia de la Veneția are ca scop monitorizarea justiției din țările Uniunii Europene, iar România se află într-o stare îngrijorătoare și din acest punct de vedere.

Pe lângă argumente precum ”PSD – Ciuma Roșie”, cei mai mulți români pleacă din țară din cauza modificărilor îngirjorătoarea aduse legislației din Justiție. Modificarea codurilor penale a fost prioritatea numărul unu, din momentul în care alianța PSD-ALDE a ajuns la guvernare. Secția de anchetare a magistraților care o agresează pe Kovesi de câteva luni, din momentul în care a fost fondată, reprezintă o altă pată neagră pe imaginea României în fața Uniunii Europene și a Comisiei de la Veneția.

Din aceste motive, o delegație a Comisiei de la Veneția, care a fost criticată de mai multe ori de Dragnea, Dăncilă și Toader, va veni la București în această săptămână. Oficialii UE speră să discute cu reprezentanții autorităților române din domeniul Justiției și să descurajeze modificările legislative planificate de Dragnea și echipa sa. Conform surselor judiciarea ale MEDIAFAX, îngrijorarea legată de intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale este prima pe listă.

Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției (MJ), a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ), a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Din câte se pare, vizita a fost declanșată de către o scrisoare semnată de oficialii din PNL adresată APCE. Subiectul documentului erau modificările aduse sistemului judiciar din România prin adoptarea celor trei ordonanțe publicate în aproximativ două luni: OUG 92/2018, OUG 90/2018 și OUG 7/2019. Nu puteau fi omise din scrisoare protestele fără precedent ale magistraților generate de Ordonanța 7.

„ Noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacții extrem de dure ale partenerilor europeni. Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naționale și se vor face responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România”, a declarat Orban.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI