20 mart. 2021 | 12:37

Un pacient infectat cu covid a plecat de la ATI. Momentul ireal: implorat de medici să rămână

Știri generale
Un pacient infectat cu covid a plecat de la ATI. Momentul ireal: implorat de medici să rămână
Un pacient infectat cu covid a plecat de la ATI

Moment incredibil într-un spital din Iași. Un pacient infectat cu COVID-19 a fost implorat de către medici să rămână internat, după ce acesta a vrut să plece, deoarece nu crede în existența coroanvirusului. Bărbatul are probleme grave de sănătate. Ce s-a întâmplat, de fapt.

Un pacient infectat cu Covid a plecat de la ATI

Decizie șocantă a unui bărbat de 68 de ani din Iași. Acesta a cerut medicilor să fie externat de urgență, deoarece el nu crede în existența virusului COVID-19. Deși a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus și are și alte probleme de sănătate, ieșeanul nu a putut fi convins de cadrele medicale să rămână internat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași. Pacientul a ajuns, de urgență, la spital, luni dimineață. Avea edem pulmonar acut, neputând să respire, și a fost dus direct la secția de ATI.

După ce testul pentru depistarea coronavirusului a ieșit pozitiv, doctorii l-au sfătuit pe bărbat să se liniștească și să rămână în spital pentru o serie amănunțite de analize și începerea dializei, pacientul suferind și de insuficiență renală acută. După trei zile, bărbatul din Iași a vrut să plece acasă.

 „Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”, potrivit celor de la ziaruldeiasi.ro.

Medicii se așteaptă ca acesta să se întoarcă la spital

Doctorii se aşteaptă ca pacientul să revină în stare foarte gravă la spital, în următoarele cinci-şase zile, sau să moară la domiciliu, din cauza problemelor de sănătate pe care le are. Bărbatul trebuie să continuie, urgent, şedinţele de dializă. De asemenea, problemele date de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot apărea în special în a şaptea zi a bolii.

„Riscurile la care se expune sunt multiple – riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a completat medicul ieşean pentru sursa citată.

Reprezentanţii spitalului au anunţat şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, deoaerece bărbatul trebuie să continue carantina la domiciliu.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja pe card
Capital.ro
Carmen Brumă, adevărul despre grăsimea abdominală: "Foarte mulți fac acest lucru"
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
SEMNUL primit de Becali de la DUMNEZEU. Ce a PĂȚIT înainte de PAȘTE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro