Un nou vaccin a fost aprobat în Marea Britanie. Ultimele vești date de oamenii de știință

Un nou vaccin a fost aprobat în Marea Britanie. Ultimele vești date de oamenii de știință
Anglia a cumparat si cel de-al treilea vaccin disponibil pe piata

Un nou vaccin a fost aprobat în Marea Britanie. Ultimele vești date de oamenii de știință sunt îmbucurătoare.

Marea Britanie a cumpărat cele de-al treilea vaccin anti-coronavirus existent. Vaccinul Moderna va fi disponibil din martie

Un nou vaccin a fost aprobat în Marea Britanie. Ultimele vești date de oamenii de știință sunt îmbucurătoare.

Încă un vaccin a fost aprobat  în Marea Britanie. Marea Britanie a aprobat și vaccinul Moderna, de-acum populația având la dispoziție trei tipuri de vaccin anti-coronavirus.

Marea Britanie se poate lăuda că are trei vaccinuri

Guvernul lui Boris Johnson a comandat încă 10 milioane de doze, pe lângă cele 7 milioane agreate deja cu compania farmaceutică Moderna. Cel mai probabil, vaccinurile vor fi disponibile abia din luna martie.

Aceasta este o veste mare. O altă armă din arsenalul nostru pentru a îmblânzi această boală îngrozitoare”, spune Matt Hancock, secretarul de stat al Ministerului Sănătății din UK.

Tulpina modificată a coronavirusului, descoperită în România

Între timp, în România a fost depistată tulpina nouă de coronavirus care a apărut în Marea Britanie. Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în țara noastră.

O femeie din Giurgiu s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la camera de gardă a Institutului Matei Balş, iar astăzi a venit şi confirmarea infectării cu forma virusului descoperit în UK.

Femeia la care s-adescoperit noua formă de COVID are o formă ușoară

Femeia prezintă o formă uşoară de coronavirus şi nu a fost internată. În urma testării s-a stabilit că femeia a fost infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, care este cu 70% mai transmisibilă decât cea inițială și se ia foarte ușor și la copii.

Autorităţile sanitare fac acum anchetă epidemiologică și vor să vadă de unde s-a infectat în condiţiile în care femeia din Giurgiu a declarat că nu a călătorit de curând nicăieri în străinătate.

BioNTech anunță că vaccinul său este bun și în cazul noii tulpini

Compania germană BioNTech a anunțat astăzi că vaccinul său împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu compania Pfizer, acționează și împotriva tulpinii de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit unui studiu preliminar, citat de un comunicat al companiei.

Astfel, testele efectuate în vitro au arătat că ”anticorpii persoanelor care au făcut vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 neutralizează efectiv SARS-CoV-2 cu o mutație cheie care se găsește și în două tulpini extrem de transmisibile”, potrivit comunicatului.

La studiu au participat și cercetători americani

De asemenea, studiul a fost făcut împreună cu Facultatea de Medicină a Universității din Texas (UTMB), în condițiile în care au fost raportate mutații multiple la nivelul glicoproteinele S, care sunt ținte cheie ale anticorpilor generați de vaccinul anti-COVID.

Deși aceste două variante cu răspândire rapidă sunt diferite, ambele au mutația N501Y, care ajută proteina spike a virusului să se lege de celulele corpului uman”, a mai anunțat BioNTech.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI