Reușită colosală pentru Moderna. Cât timp este eficient în corp, de fapt, vaccinul anti-covid-19

Reușită colosală pentru Moderna. Cât timp este eficient în corp, de fapt, vaccinul anti-covid-19
Reușită colosală pentru Moderna

Joi, directorul executiv al gigantului farmaceutic Moderna, Stephane Bancel a declarat că anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de compania americană ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus.

Reușită colosală pentru Moderna

Însă, o perioadă clară a protecției pe care vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna o poate oferi, va fi stabilită după ce compania americană va strânge mai multe date și va finaliza evaluarea, transmite Reuters.

În cadrul unei conferințe,  Stephane Banel a declarat că ”scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției”.

”Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a mai adăugat directorul executiv Moderna.

De asemenea, Stephen Bancel susține că vaccinul companiei americane va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit Digi24.ro.

Vaccinul Moderna a primit undă verde

Miercuri, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului dezvoltat de Moderna la nivelul Uniunii Europene. Astfel, cetățenii UE vor beneficia de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech.

După ce a fost aprobat de Agenția Europenă pentru Medicamente (EMA), vaccinul împotriva coronavirus produs de compania Moderna va fi al doilea preparat împotriva SARS-CoV-2 aprobat de EMA și Uniunea Europeană. EMA se ocupă cu siguranța și verificarea eficienței vaccinurilor și medicamentelor și a accelerat procedurile de testare în acest caz, la presiunile statelor membre ale UE.

Vaccinul Moderna ar putea oferi o protecție de până la câțiva ani

Serul dezvoltat de Moderna este conceput pe baza tehnologiei ARN mesager. Acesta ar putea oferi o protecție de până la câțiva ani, potrivit spuselor lui Stephan Bencel, directorul companiei americane. Acesta a adăugat că vaccinul celor de la Moderna este pe cale să demonstreze faptul că este eficient și împotriva noii tulpini de coronavirus observată în Marea Britanie și Africa de Sud.

Scenariul negru pe care media îl amintea în primăvară, despre un vaccin care ar fi eficient doar o lună sau două, cred că este în afara discuției. Dezintegrarea anticorpilor generați de vaccin la oameni este foarte înceată. Credem că va exista o protecție potențial pentru câțiva ani”, a declarat Stephane Bancel, directorul executiv al companiei Moderna, potrivit Impact.ro.

În Statele Unite, vaccinul moderna este administrat încă din 21 decembrie. Israelul a fost prima țară din afara Americii de Nord care a aprobat produsul celor de la Moderna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI