Un nou suspect de coronavirus, în Timiș: în ce stadiu se află românca întoarsă din Bergamo, Italia

Dincolo de panica manifestată prin achiziții din magazine, din păcate, în România avem o nouă persoană suspectă de coronavirus. Femeia s-a întors în urmă aproximativ o săptămână din Bergamo, Italia.

În vârstă de 50 de ani, o femeie din Timișoara a fost transportată joi seară la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din localitate. Ea este considerată suspectă de coronavirus din cauza faptului că are febră și, în urmă cu aproximativ o săptămână, s-a întors dintr-o regiune italiană afectată de coronavirus, Bergamo, în apropiere de Milano.

Partea bună este că femeia și-a dat seama din momentul în care a pășit pe teritoriul României că este un posibil candidat de coronavirus. Din acest motiv, s-au autoizolat la domiciliu și, din primele investigații, nu pare să mai fi intrat în contact cu alți oameni.

Alte două țări europene au confirmat primele cazuri de coronavirus. Ce s-a aflat despre cei infectați

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş, dr. Florin Crişan, a declarat pentru AGERPRES că femeia prezenta febră, unul dintre semnele de suspiciune a prezenţei coronavirusului, ceea ce, conform protocolului, a determinat internarea. Ca referință, femeia a chemat salvarea de bună voie atunci când a văzut că are febră, după ce a sunat la DSU.

„Starea ei nu era gravă, dar prezenta febră şi de aceea a fost transportată la spital, unde i se vor face recoltările pentru stabilirea diagnosticului”, a precizat Florin Crişan. Câteva detalii suplimentare pe marginea cazului femeii din Timiș au fost oferite și de Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș.  „Femeia are 50 de ani, a revenit în ţară din regiunea Bergamo, în urmă cu vreo 10 zile, interval în care, conform protocolului, a stat autoizolată la domiciliu, fiind sub monitorizarea Direcţiei de Sănătate Public Timiş”, a afirmat Musta pentru publicația citată.

„Întrucât a prezentat unul dintre elementele clinice ale bolii, febra, ea a anunţat DSP, care a apelat ambulanţa, fiind preluată şi transportată direct în salonul special amenajat din spitalul nostru. Ea este suspectă de coronavirus”, a adăugat oficialul de la Spitalul Victor Babeș.

Momentan, femeia este considerată suspectă de coronavirus. Un diagnostic concret îl vom afla în prima parte a zilei de azi, vineri, 28 februarie, după ce i se vor preleva probele pentru stabilirea afecțiunii de care suferă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI