Un nou secret pe care Prințesa Diana ar fi vrut să-l țină departe de oricine s-a aflat. Acest lucru ar fi fost declarat în mod clar o rușine pentru Familia Regală a Marii Britanii în care abia intrase și pe care trebuia să o reprezintă fără cusur.
Prințesa Diana a fost un personaj aparte în Familia Regală și a rămas în istorie pentru candoarea sa, dar și pentru faptul că era diferită de oricare alt membru care purta un statut asemănător cu al ei.
Deși mulți au crezut că au citit-o bine și că aproape puteau spune că o cunosc, detaliile a ceea ce a însemnat, de fapt, prințesa inimilor s-au aflat abia după decesul său brusc. Baroneasa Fermoy era de cele mai multe ori prezentă în anturajul Reginei-mamă, zvonindu-se la acea vreme că ea ar fi făcut posibilul întâlnirii dintre Diana și Charles.
Femeia păstra un secret de familie considerat în acele vremuri o rușine pentru reprezentanții aristrocrației. Ruth Sylvia Gill a fost fiica unor proprietari de pământ bogați din Scoția și s-a născut în anul 1906.
S-a descoperit recent că Diana are origini indiene, prin bunica ei. „Eliza Kewark era o femeie cu pielea închisă la culoare, din Bombay, care a trăit, fără să aibă drepturile unei soţii, cu stră-stră-stră-străbunicul Dianei, Theodore Forbes, în timp ce acesta a lucrat pentru compania East India”, se arată în documentarul „The Real Diana”.
„Intrusa” din arborele genealogic din familia mamei prinților Harry și William a fost păstrată departe de vizorul public pentru că dacă s-ar fi aflat că strămoșii prințesei sunt parțial hinduși, n-ar mai fi reușit să facă mariaje satisfăcătoare din punct de vedere material.
„Adevărata rasă a Elizei a fost ştearsă din arborele familiei şi păstrată doar originea ei armeană. Această ficţiune a fost păstrată chiar şi atunci când Diana s-a căsătorit cu Prinţul Charles”, se mai arată în acel documentar.
„Se întâmplă când stima ta de sine este foarte scăzută şi ajungi să crezi că nu însemni nimic. Când îţi umpli stomacul de patru sau cinci ori pe zi, ai un sentiment de confort, dar este unul temporar. Apoi, te simţi dezgustat şi dai totul afară”
Martin Bashir
„Înghiţeam tot ceea ce găseam de mâncare şi mi se făcea rău două minute mai târziu”, avea să mărturisească aceasta.