09 apr. 2024 | 13:02

Un nou cutremur în România. Zona în care a fost resimţit seismul de marţi, 9 aprilie 2024

News
Un nou cutremur în România. Zona în care a fost resimţit seismul de marţi, 9 aprilie 2024
INCDFP a făcut anunțul

Conform datelor de la această oră, furnizate de INCDFP, a avut loc un nou cutremur în România, institutul precizând și zona în care a fost resimţit seismul de marţi, 9 aprilie 2024.

INCDFP anunță un nou cutremur în România

Din primele informații furnizate de INCDFP, este vorba de un nou cutremur în România, care a fost înregistrat în jurul orei 11:28 (ora locală), la o adâncime de 12,9 km, având o intensitate de 3,1 grade pe scara Richter.

Din informații reiese că acest nou seism a fost resimțit în Moldova și în sud-estul Vrancei, foarte aproape de localitățile Focșani, Buzău, Brăila, Galați, Bârlad și Slobozia:

„În ziua de 09 Aprilie 2024, la ora 11:28:33 (ora locală a României), s-a produs în MOLDOVA, VRANCEA_SE un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 12.9 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km S de Focsani, 46km NE de Buzau, 60km V de Braila, 62km V de Galati, 93km S de Barlad, 98km N de Slobozia”, anunță INCDFP.

Un alt seism înregistrat în Gorj, astăzi

Tot astăzi, dar la primele ore ale dimineții de 9 aprilie, INCDFP menționează un alt cutremur în România, de data asta înregistrat în Gorj, la o adâncime de 18,3 kilometri și cu o intensitate de 2,8 grade pe scara Richter:

„În ziua de 09 Aprilie 2024 la ora 09:22:16 (ora locală a României) s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 18.3km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 15km NV de Targu Jiu, 68km S de Hunedoara, 72km NE de Drobeta-Turnu Severin, 82km S de Deva, 94km V de Ramnicu Valcea.”

În ultimele zile au mai fost alte 4 cutremure pe teritoriul României

INCDFP a mai înregistrat în zilele de 6 și 7 aprilie alte 4 cutremure, în Muntenia, Dobrogea și în zona seismică Vrancea, la adâncimi cuprinse între 9,3 și 99,5 kilometri, și cu intensități cuprinse între 2,5 și 3,3 grade pe scara Richter, încazul seismului din 6 aprilie din Muntenia.

Pe de altă parte, SUA a fost lovită recent de unul din cele mai surprinzătoare cutremure, în regiunea New York, iar cutremurul s-a produs la ora 10.23 (ora locală) la 7 kilometri nord-est de stația Whitehouse, în New Jersey, stat de graniță cu New York, peste râul Hudson.

Mișcarea telurică având loc la o adâncime de 5 kilometri, potrivit USGS, a fost resimțită în orașe din Philadelphia până la Boston. Un alt seism putenic a avut loc în Taiwan, de 7,4 grade, surprins de camerele de luat vederi.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Capital.ro
Românii ale căror pensii se recalculează altfel decât toate celelalte, conform unui sistem propriu
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro