Un nou ciclon ajunge în Grecia, Italia și Marea Neagră. Meteorologii anunță că furtunile se întorc

Meteorologii avertizează că un nou ciclon va ajunge în Marea Neagră

Din cauza sezonului uscat, furtunile se întorc. Meteorologii anunță că un nou ciclon va lovi Grecia, Italia și Marea Neagră în această perioadă.

Meteorologii avertizează că un nou ciclon va ajunge în Marea Neagră

Conform meteorologilor, furtunile nu sunt ceva obișnuit în această perioadă a anului, iar clima mediteraneană ar trebui să aibă doar două sezoane: jumătate de an când este foarte uscat și plouă foarte rar și o perioadă în care sunt temperaturi suportabile și este multă umiditate.

Din cauza încălzirii globale și a schimbărilor bruște de temperatură, furtunile au lovit de mai multe ori țărmul Mării Mediterane, conform precizărilor meteorologului Simona Căpșună pentru Digi 24. Ciclonii au venit din zona Oceanului Atlantic și au ajuns la Marea Mediterană unde s-au activat din pricina mediului umed.

În Peninsula Halkidiki dar și în alte zone din Grecia s-au produs săptămâna aceasta furtuni devastatoare. Doi români, o mamă și fiul ei și-au pierdut viața după ce acoperișul unui restaurant s-a prăbușit peste ei.

Furtunile vor ajunge din nou în Turcia, iar Italia, Grecia și Marea Neagră vor fi lovite de un alt ciclon în cursul zilei de vineri. Acest ciclon va avea o intensitate mai scăzută deoarece temperaturile au mai scăzut. Meteorologii spun că schimbările climatice din ultimele decenii se datorează lipsei de protecție a mediului înconjurător, iar furtunile sunt un efect ale acestor schimbări.

Furtunile apar din cauză că este foarte cald o perioadă de timp, iar apoi masa de aer se schimbă brusc. Meteorologii mai spun că generațiile viitoare vor fi obișnuite cu schimbările bruște de temperatură, dar vor trebui să ofere o atenție deosebită față de mediul înconjurător deoarece furtunile și încălzirea globală se datorează lipsei de atenție.

Furtunile vor lovi din nou Marea Neagră, Grecia și Italia. Un nou ciclon își va face apariția pe țărmul Mării Mediterane din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI