Prognoza meteo, până pe 5 august. ANM a revizuit previziunile despre vreme. Schimbări radicale

Dacă plănuiești un concediu pe teritoriul României în următoarea perioadă, ar fi bine să ai în vedere avertismentele din partea Administrației Naționale de Meteorologie.

În ziua de azi, vremea este mai improbabilă ca niciodată. Fără să te chinui, parcă experimentezi două sau trei anotimpuri într-o singură zi. Ca urmare, orice prognoze meteo referitoare la vremea pe următoarele săptămâni, ar trebui percepute cu un grad semnificativ de reticență.

Chiar și așa, ANM s-a aruncat la niște pronosticuri destul de precise pentru perioda viitoare, până pe cinci august. Până la finele acestei săptămâni, la nivelul întregii țări, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice, în mod uzual, acestei luni de vară. Cel mai mult, vor avea de suferit cei din localitățile vestice, nordice, nord-estice și centrale. În privința ploilor, nu vor exista furtuni în jumătatea de nord a țării, dar cei din sud est și din extremitatea sudică se vor confrunta cu un exces de precipitații.

Între 15.07 și 22.07, ne vom confrunta din nou cu un val de căldură în  România. Majoritatea temperaturilor înregistrate vor fi un pic mai joase decât cele normale pentru respectiva săptămână, dar ecuația va gravita oricum în jurul precipitațiilor deficitare din România. Între 22 și 29 iulie 2019, temperaturile vor fi normale în în cea mai mare parte a țării, precum și precipitațiile, excepța venind din zona de sud, unde vom avea caniculă, alternată cu soare.

Ultima perioadă prognozată de ANM se încadreaă în perioada 29.07 și 05.08, Aceasta va fi un pic mai răcoroasă față de celelalte. Mai mult decât atât, vom vedea și câteva probleme cu precipitațiile. Administrația Națională de Meteorologie a spus că vom întâlni excedente de ploi în regiunile centrale și în zonele de munte. În rest, ne vor aduce aminte de anul trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI