09 feb. 2023 | 19:37

Un nou ansamblu rezidențial în București. A primit aprobarea, urmează o investiție de 300 de milioane de euro

Economic
Un nou ansamblu rezidențial în București. A primit aprobarea, urmează o investiție de 300 de milioane de euro
Grupul investește masiv în ultimii ani

În octombrie 2022, unul din marile fonduri elene de investiții vindea către antreprenorul One United Properties complexul Eliade Tower” din cartierul Floreasca, valoarea acestuia fiind evaluată la 11,8 milioane de euro. Ulterior, printr-o mișcare neașteptată același grup achiziționa mai multe clădiri în centrul vechi al capitalei, iar lucrurile nu se opresc aici, compania anunțând un nou ansamblu rezidențial în București. One United Properties a primit aprobarea, și urmează să facă o investiție de 300 de milioane de euro.

One United Properties investește masiv în ultimii ani

Anul 2022, din punctul de vedere al investițiilor grupului One United Properties, a fost unul plin și a accelarat și alte procese de investiții. În decembrie, anul trecut, One United Properties anunța achiziția a trei clădiri istorice din București. Scopul declarat, în urma achizițiilor, era acela de a le restaura și transforma într-un nou proiect al companiei denumit „One Downtown”. Concret, grupul a decis să cumpere trei clădiri, toate situate pe strada Academiei, în apropierea Teatrului Odeon și a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Conform informațiilor de la acel moment compania plătea 3,73 milioane de euro, iar valoarea brută a dezvoltării este estimată la 35 milioane de euro. Suprafața totală a terenului este de aproximativ 1.300 mp, iar suprafața construibilă brută este de 7.100 mp.

Dezvoltatorul anunța la momentul achiziției intenția de a restaura întregul complet de trei clădiri istorice. Atât investiția, cât și procesul de restaurare fac parte din strategia One United Properties de sustenabilitate și de a investi în regenerarea urbană a monumentelor istorice abandonate și readucerea lor în circuitul public.

În afară de aceste achiziții, One United Properties a decis să de pună o cerer de autorizare pentru un nou ansamblu rezidențial în București, pentru care în 2023 a primit aprobarea. Grupul imobiliar spune că investiția în acest nou complex se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro.

Grupul construiește un nou ansamblu rezidențial în București

Conform informațiilor de ultimă oră, One United Properties a primit aprobarea pentru un nou ansamblu rezidențial în București, fiind vorba de un nou proiect denumit One Lake District, un proiect rezidențial sustenabil de mare anvergură, cu 2.076 de apartamente în București.

Proiectul are o investiție de aproximativ 337,7 milioane de euro, iar pe lângă cele nouă turnuri rezidențiale, proiectul conține și o clădire de patru niveluri dedicată exclusiv parcărilor și o altă clădire de trei niveluri pentru servicii educaționale și administrative.

„Complexul face parte din linia de dezvoltări a companiei noastre care vizează și segmentul mediu și mediu-superior, iar prețurile de vânzare încep de la aproximativ 85.000 de euro.

Locația pe care am ales-o este, ca în cazul tuturor dezvoltărilor noastre, cea mai bună pe care o poate oferi zona, cu acces rapid la toate serviciile necesare.

Locația oferă atât de multe avantaje și reprezintă cu siguranță noul pol important al zonei de nord a Bucureștiului”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties.

One Lake District va avea o suprafață construită brută de peste 250.000 mp și va fi construit în trei faze de dezvoltare, estimată a fi livrată până la sfârșitul anului 2026. Proiectul include, de asemenea, 2.614 locuri de parcare.

PlaySport
ANUNT URIAȘ al lui Nicușor Dan la câteva zile după alegeri! O construcție ISTORICĂ a Bucureștiului va fi refăcută după ani de abandon. Primele imagini
Stiri din Lume
Fotografie RĂVĂȘITOARE de la CAPELĂ! Cum a apărut soțul Ancăi Molnar lângă SICRIU
Stirile PROTV
Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”
EVZ.ro
Cumpărarea de vechime în muncă pentru pensie, mai scumpă de la 1 iulie. Cum arată calculele
Digisport.ro
A vrut să-și apere prietena cu 40 de ani mai tânără și a fost lăsat inconștient în plină strădă! ATENȚIE Imagini dure
PRO TV
Managerul lui Connect-R, mesaj dur, după ce Babasha a fost huidut la concertul Coldplay: ”Am fost părtaș la cel mai penibil moment din istoria muzicii românești”
Adevarul
Cine e Babasha și ce spune după momentul de la concertul Coldplay: „Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază” VIDEO
BZI.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Spynews.ro
Sicriul în care se află Anca Molnar, primit cu ropote de aplauze la cimitir! Familia ei și prietenii apropiați au condus-o îndurerați pe ultimul drum / VIDEO
Sport.ro
FOTO Dezvăluire neașteptată a Ivanei Knoll, înainte de EURO 2024. Fosta Miss Croația și-a dezvăluit vârsta reală
Viva.ro
Ramona Olaru, picanterii din viața intimă: „Nu-mi plac mâinile mici și cârnăciorii. La mine nu se poate sex fără...
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Ego.ro
Poza NERETUȘATĂ care a scăpat pe net cu soția lui Nicușor Dan. Ipostază ȘOC, nu se aștepta nimeni
Parteneri
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Redactia.ro
Prodanca furibundă după circul cu Reghe de la Gruiu! Unde este skijet-ul familiei acum: „Nu am muncit o viață pentru ca el să vândă bunurile copiilor!”
Click.ro
ULTIMA cafea împreună! Ce s-a întâmplat la PRIVEGHIUL Ancăi Molnar: IMAGINE virală pe net
Vocea.biz
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000 de infractori au fost trimiși în centrul mamut
Digi24
Scandal cu Poliția între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf. Ce s-a întâmplat de data asta
Unica.ro
Vestea proastă a zilei. Marea legendă ne-a părăsit
EVZ.ro
Sora lui Babasha, prima reacţie după ce fratele său a fost huiduit pe scenă! Cum îi ia apărarea: "Voi ce ați realizat în viață?" / FOTO
Spynews
S-a dus marele MAESTRU al muzicii. Nimeni nu-l va egala. Toţi românii plâng astăzi
Capital.ro
Câţi bani au primit membrii birourilor electorale din 9 iunie. Mulţi dintre ei au stat în condiţii inumane ore în şir
Antena 3
Dani Oțil, nemulțumit de meniul de la nunta lui Răzvan Simion. S-a plâns, în direct, la TV. Ce l-a deranjat
Avantaje
Subiectul SCHENGEN în consiliul JAI. Care este soarta ROMÂNIEI
Mediaflux
Sicriul în care se află Anca Molnar, primit cu ropote de aplauze la cimitir! Familia ei și prietenii apropiați au condus-o îndurerați pe ultimul drum / VIDEO
Spynews.ro
Cum înregistrează telefonul mobil tot ce vorbim. Pe ce trebuie să apăsăm ca să dezactivăm microfonul
Realitatea.net
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei tinere
Antena 1
Cum a ajuns să se călugărească cea mai FRUMOASĂ femeie din România. Nimeni nu se aștepta ...
Impact.ro
Cele mai bune glume după manelele de la Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Shtiu.ro