28 nov. 2022 | 08:43

Cât costă să filmezi în clădirile din patrimoniul Bucureștiului. Taxa este uriașă pentru o zi

Social
Cât costă să filmezi în clădirile din patrimoniul Bucureștiului. Taxa este uriașă pentru o zi
Cat costa sa filmezi in cladirile de patrimoniu din Bucuresti

România a fost platou de filmare pentru multe producții străine, în special cele americane. O ultimă astfel de producție este Wednesday, un serial de succes Netflix, filmat în mai multe locuri din țara noastră. Acum, mulți se întreabă cât costă să filmezi în clădirile din patrimoniul Bucureștiului.

Filmările în clădirile de Patromoniu din București, taxate. Care este prețul pentru fiecare zi de filmare

Producții cinematografice cu bugete de milioane de euro au fost filmate în România, în contextul în care țara noastră are și clădiri frumoase, precum și peisajele necesare.

Multe filme au fost făcute în clădirile importante din București, astfel că se ridică întrebarea cât costă să filmezi în clădirile din patrimoniul Bucureștiului.

Cât costă să filmezi în clădirile statului

Cei curioși să afle asta trebuie să știe că o taxă de 2.500 de lei/zi/locaţie a fost stabilită pentru filmările efectuate în interiorul clădirilor din patrimoniul Municipiului Bucureşti.

În acest sens, s-a luat o hotărâre în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei, decizia fiind aprobată în baza unui amendament formulat de către viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Anunțul Viceprimarului Bucureștiului

„Această completare vine ca o necesitate şi o dorinţă din partea industriei cinematografice, care a dorit să filmeze de-a lungul timpului reclame, chiar şi pelicule de lung metraj în interiorul clădirilor monumente istorice care aparţin Municipalităţii.
Nu s-a putut, pentru că nu a existat această prevedere. Prin această prevedere, primăria încasează venituri la bugetul local şi creează cadrul predictibil pentru această industrie, pentru a promova valorile Municipiului Bucureşti”, a spus viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Filmările au fost gratuite până acum

Astfel, Aurelian Bădulescu, liderul grupului PSD, spune că filmările în clădirile de Patrimoniu erau posibile și până acum, numai că acestea erau gratuite.
„O să regăsiţi chiar filme întregi în aceste clădiri. E foarte bine, numai că diferenţa între ce a fost şi ce este: noi nu le luam banii. Dumneavoastră le-aţi pus o taxă”, a spus Aurelian Bădulescu.

Propunerea vizavi de taxa percepută a venit din partea industriei cinematografice

„Aşa este, se putea filma şi în trecut, dar era exclusiv decizia conducătorului instituţiei, care avea în administrare acel imobil. Şi atunci nu se crea un cadru predictibil pentru industria respectivă.
De aceea a venit ca necesitate această reglementare. Aşa cum există o reglementare pentru ocuparea domeniului public pentru a filma, este normal să existe şi o taxă pentru a filma în interior.
Această propunere vine chiar din industria cinematografică şi noi am preluat-o”, a replicat Stelian Bujduveanu.
Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Premieră în România, Samsung lansează unul dintre cele mai așteptate gadgeturi
EVZ.ro
Destinația care atrage milioane de vizitatori anual a impus o taxă pentru drumeții. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru un traseele superbe
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu respectă această regulă, conform superstiției
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro