Un medic rezident, care lucra la ATI Timișoara, s-a sinucis. De ce a recurs la gestul fatal tânărul de 28 de ani

Un medic rezident, care lucra la ATI Timișoara, s-a sinucis. De ce a recurs la gestul fatal tânărul de 28 de ani
Un medic rezident care lucra la ATI Timișoara s-a sinucis

Un medic rezistent din Timișoara s-a sinucis duminică seara. Bărbatul avea 28 de ani și lucra la Spitalul Județean Timișoara. Tânărul era acasă, iar autoritățile au fost alertate de către mama sa.

Medicul a fost găsit de mama sa

Tânărul medic de 28 de ani lucra la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Acesta s-a sinucis duminică seara, în timp ce se afla acasă. Bărbatul a fost găsit de mama sa, inconștient. Femeia a sunat la 112, crezând că fiul ei și-a injectat o substanță în sânge. Unele surse medicale au spus că tânărul a lucrat și cu pacienți COVID.

Medicul rezident avea 28 de ani. A lucrat pe Covid o bună perioadă de timp, în ultimele zile a lucrat pe ATI normal. Am fost informaţi în această dimineaţă de faptul că acesta a fost găsit decedat în locuinţa sa. Necropsia va stabili ce anume s-a întâmplat. Colectivul SCJUPBT îşi exprima regretul vis a via de aceasta tragedie nemărginită”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara.

Colegii săi sunt devastați de pierderea colegului lor, nu s-ar fi gândit că tânărul ar putea face așa ceva. Aceștia spun un motiv ar putea fi burnout-ul, oboseala de zi cu zi adunată. Aceștia spun despre medic că era un tânăr cu mare perspectivă.

Cât de mare este epuizarea medicilor din prima linie

Astăzi, 5 aprilie 2021, au fost făcute publice datele unui studiu ce arată cât de epuizați sunt medicii ce lucrează în linia întâi împotriva virusului. Acesta a fost publicat de Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Potrivit studiului, 56,37% dintre medici, infirmiere și restul personalului, au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Extenuarea emoțională este prezentă la 55,8% din personal. 67% dintre angajații de la Spitalul Victor Babeș au spus că au un grad ridicat de stres, iar 64,22% sunt îngrijorați. „Îngrijorarea” se referă la faptul că nu au timp pentru ei, oboseala este mare, iar odihna lipsește. De asemenea, și nivelul de anxietate a crescut la 34,80%.

„Pe lângă datele statistice, care într-adevăr sunt îngrijorătoare, de exemplu, 9,31% la sută dintre cei chestionaţi au şi un anumit grad de depresie. Ceea ce trebuie remarcat sunt răspunsurile la itemii cu cele mai ridicate cote: nu mă simt odihnit, mă simt la limita puterii, sunt secătuit emoţional, am prea multe lucruri de făcut. Sunt doar câteva dintre exemplele date de colegii mei”, a spus Dana Biriș, psiholog clinician și psihoterapeut, de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftziologie Victor Babeș Timișoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI