Un medic rezistent din Timișoara s-a sinucis duminică seara. Bărbatul avea 28 de ani și lucra la Spitalul Județean Timișoara. Tânărul era acasă, iar autoritățile au fost alertate de către mama sa.
Tânărul medic de 28 de ani lucra la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Acesta s-a sinucis duminică seara, în timp ce se afla acasă. Bărbatul a fost găsit de mama sa, inconștient. Femeia a sunat la 112, crezând că fiul ei și-a injectat o substanță în sânge. Unele surse medicale au spus că tânărul a lucrat și cu pacienți COVID.
Medicul rezident avea 28 de ani. A lucrat pe Covid o bună perioadă de timp, în ultimele zile a lucrat pe ATI normal. Am fost informaţi în această dimineaţă de faptul că acesta a fost găsit decedat în locuinţa sa. Necropsia va stabili ce anume s-a întâmplat. Colectivul SCJUPBT îşi exprima regretul vis a via de aceasta tragedie nemărginită”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara.
Colegii săi sunt devastați de pierderea colegului lor, nu s-ar fi gândit că tânărul ar putea face așa ceva. Aceștia spun un motiv ar putea fi burnout-ul, oboseala de zi cu zi adunată. Aceștia spun despre medic că era un tânăr cu mare perspectivă.
Astăzi, 5 aprilie 2021, au fost făcute publice datele unui studiu ce arată cât de epuizați sunt medicii ce lucrează în linia întâi împotriva virusului. Acesta a fost publicat de Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Potrivit studiului, 56,37% dintre medici, infirmiere și restul personalului, au un nivel mediu sau ridicat de burnout.
Extenuarea emoțională este prezentă la 55,8% din personal. 67% dintre angajații de la Spitalul Victor Babeș au spus că au un grad ridicat de stres, iar 64,22% sunt îngrijorați. „Îngrijorarea” se referă la faptul că nu au timp pentru ei, oboseala este mare, iar odihna lipsește. De asemenea, și nivelul de anxietate a crescut la 34,80%.
„Pe lângă datele statistice, care într-adevăr sunt îngrijorătoare, de exemplu, 9,31% la sută dintre cei chestionaţi au şi un anumit grad de depresie. Ceea ce trebuie remarcat sunt răspunsurile la itemii cu cele mai ridicate cote: nu mă simt odihnit, mă simt la limita puterii, sunt secătuit emoţional, am prea multe lucruri de făcut. Sunt doar câteva dintre exemplele date de colegii mei”, a spus Dana Biriș, psiholog clinician și psihoterapeut, de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftziologie Victor Babeș Timișoara.