Descoperire șocantă în abdomenul unei femei din Botoșani. Medicii au operat-o de urgență

Descoperire șocantă în abdomenul unei femei din Botoșani. Medicii au operat-o de urgență
Un alt caz record în urmă cu 17 ani

De multe ori medicina are parte de adevărate provocări. Un astfel de caz s-a întâmplat la Botoșani, în cazul unei paciente cu mari probleme de sănătate. Medicii botoșăneni au avut parte de o adevărată surpriză atunci când femeia a fost operată.

Medicii chirurgi din Botoșani în fața unei provocări medicale

Totul ar fi plecat de la internarea unei femei infectate cu COVID-19 și cu dureri abdominale. Medicii spun că o femeie de 42 de ani, din Botoșani, și de 150 de kilograme a fost internată de urgență cu dureri abdomniale severe.

După ce i s-a făcut o ecografie abdmonilă medicii au rămas surprinși să descopere o tumoare imensă la nivelul uterului femeii. După ecografie medicii au hotărât să o opereze imediat, iar în urma intervenției chirurgicale a fost extirpată o tumoare de cel puțin 24 de kilograme.

”A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii. Dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv,. A fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie.

Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii”, a declarat pentru stiri.botosani.ro, medicul chirurg Iulian Preda.

După intervenția chirurgicală pacienta a fost dusă la secția de reanimare. Pacienta a fost dusă aici pentru supraveghere, având în vedere că fusese depistată și cu COVID-19 la momentul internării.

Un alt caz record în urmă cu 17 ani

O echipă de medici români și americani a îndepărtat cu succes o tumoare cu o greutate de 80 kg. Tumora fuses găsită la o femeie pacientă. Conform informațiilor operația a durat zece ore. Femeia în vârstă de 47 de ani fusese în mare măsură țintuită la pat din cauza tumorii. Tumora cântărea aproape dublul greutății corporale și îi acoperea spatele, talia și șoldurile, scrie presa vremii.

La acel moment Dr. Lascăr a condus echipa medicală împreună cu un chirurg american care a îndepărtat cu succes tumora. Familia femeii a declarat că a încercat mult timp fără succes să strângă bani pentru operație, care a fost plătită în cele din urmă de Discovery Channel din Washington, în schimbul drepturilor la film.

Tumora, care a apărut inițial la vârsta de 22 de ani, a fost îndepărtată când a ajuns la 15 kg, dar apoi a reapărut și a crescut și mai mult. Alți medici s-au temut să opereze, deoarece zona avea multe vase de sânge și le-a lipsit experiența și echipamentul pentru a opri sângerarea.

Conform Guinness World Records, cea mai mare tumoare eliminată vreodată intactă cântărea 137 kg. A fost eliminată în 1991, iar femeia pacientă și-a revenit complet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI