Un jucător cu origini românești va juca la Cupa Mondială 2022. Ajdin Hrustic a câștigat și Europa League în acest sezon

Un jucător cu origini românești va juca la Cupa Mondială 2022. Ajdin Hrustic a câștigat și Europa League în acest sezon
Ajdin Hrustic este „decarul” naționalei Australiei, ce s-a calificat recent la Cupa Mondială 2022 din Qatar

Un jucător cu origini românești va juca la Cupa Mondială 2022. Chiar dacă „tricolorii” vor rata încă un Mondial, țara noastră va fi reprezentată parțial la marea competiție ce va avea loc în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Ajdin Hrustic, 25 de ani, mijlocaș ofensiv, a cărui mamă este de origine română, a fost unul dintre jucătorii decisivi pentru naționala Australiei, care s-a calificat pentru a cincea oară consecutiv la o Cupă Mondială.

Un jucător cu origini românești va juca la Cupa Mondială 2022

Un jucător cu origini românești va juca la Cupa Mondială 2022. Australia și-a asigurat prezența la competiția din Qatar după ce a trecut de Peru, cu 5-4 după loviturile de departajare, în barajul intercontinental desfășurat la Al-Rayyan, lângă Doha. Este a cincea calificare consecutivă a formației denumită Socceroos și echipată în galben-verde.

Ajdin Hrustic, 25 de ani, a fost decisiv pentru naționala țării de la Antipozi. El a transformat cel de-al patrulea penalty, după ce tot el înscrisese golul decisiv în partida cu Emiratele Arabe Unite, scor 2-1, care adusese Australia în barajul de calificare. Cu mamă româncă și tată bosniac, playmakerul de picior stâng a fost ignorat de FRF, Bosnia s-a luptat pentru el, dar jucătorul a ales Australia. Și numărul 10 va fi la turneul final cu Socceroos.

Ajdin Hrustic a câștigat și Europa League în acest sezon

Ajdin Hrustic ani este născut în Australia, dintr-o mamă româncă și un tată bosniac, conform neoskosmos.com. a început fotbalul în Australia, dar s-a mutat în Europa, unde a ajuns la academia lui Nottingham Forest în Anglia. El a trecut pe la juniorii lui Schalke 04 și Austria Viena. În 2015 a semnat primul contract ca profesionist, cu gruparea olandeză Groningen. În toamna lui 2020 a fost cedat la Eintracht Frankfurt pentru 1 milion de euro.

Pe 18 mai, Hrustic a câștigat și Europa League, tot la penalty-uri, în fața echipei lui Ianis Hagi, Rangers. Iar australianul cu sânge românesc a transformat și atunci o lovitură de departajare, cu sânge rece. Pe 13 iunie 2017, el a debutat în naționala „cangurilor”, într-un amical cu Brazilia. Dar Postecoglu a părăsit naționala, iar înlocuitorul său, olandezul Bert van Marwijk, nu l-a mai chemat nici la pregătire, nici la Mondialul din Rusia.

Pe 13 iunie 2017, a debutat la „canguri” într-un amical cu Brazilia, adus de antrenorul Ange Postecoglu. Ulterior, înlocuitorul acestuia, olandezul Bert van Marwijk, nu l-a mai chemat nici la pregătire, nici la Mondialul din Rusia. Dar următorul selecționer, Graham Arnold și-a dat seama că are nevoie de Hrustic și l-a rechemat la prima reprezentativă în iunie 2021, pentru care a adunat 20 de partide, dintre care 17 doar în ultimul an.

Ar fi fost eligibil și pentru naționala noastră

Ajdin Hrustic ar fi fost eligibil și pentru naționalele României și Bosniei, prin originea părinților săi. FRF nu s-a deranjat să-l caute nici măcar o dată, în timp ce bosniecii au încercat cu ani în urmă.

„Când eram la Schalke, federația bosniacă s-a interesat de mine. Timp de două săptămâni, cei din Bosnia m-au sunat aproape nonstop. Voiau să vin la ei, am fost căutat de oficiali ai federației, mi-au contactat și agentul, mi-au spus ce planuri au pentru mine. M-am simțit flatat”, a afirmat Ajdin într-un interviu apărut în Herald Sun. În cele din urmă, i-a refuzat.

„La un moment dat, am făcut un pas în față, ca un bărbat, și am decis. Joc pentru Australia. Și nu-mi doresc decât să-mi fac mândră țara”, a mai spus Hrustic.

La ora actuală, Ajdin Hrustic e cotat la 3 milioane de euro. Pentru el va fi prima participare la o ediție a Cupei Mondiale.

Foto: Instagram/hrus7ic