Echipa lui Ianis Hagi a pierdut finala Europa League. Cine e jucătorul cu origini românești care a cucerit trofeul FOTO

Echipa lui Ianis Hagi a pierdut finala Europa League. Cine e jucătorul cu origini românești care a cucerit trofeul FOTO
Ianis Hagi n-a putut fi pe teren în echipa lui Rangers la finala Europa League după accidentarea suferită în ianuarie la genunchiul drept

Echipa lui Ianis Hagi a pierdut finala Europa League. Rangers a ratat șansa de a cuceri încă un trofeu european după o pauză de 50 de ani. După un meci dramatic, scoțienii au pierdut în fața germanilor de la Eintracht Frankfurt, la loviturile de departajare, scor 4-5, după 120 de minute la capătul cărora a fost 1-1. Ianis Hagi a urmărit meciul din tribune împreună cu tatăș său, Gică Hagi și a văzut cum un jucător cu origini românești a ridicat trofeul acordat învingătoarei.

Echipa lui Ianis Hagi a pierdut finala Europa League

Echipa lui Ianis Hagi a pierdut finala Europa League. Aseară, la Sevilla, Rangers a fost învinsă de Eintracht Frankfurt în ultimul act al competiției. După 90 și 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1. La loviturile de departajare, nemții s-au impus cu 5-4, Aaron Ramsey fiind singurul jucător care a ratat.

Nerefăcut după accidentare, Ianis Hagi a urmărit partida din tribunele stadionului Ramón Sánchez Pizjuán, același pe care, în 1986, Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni.

„Super încântat pentru această seară și nu mai am răbdare să-i văd pe băieți în acțiune. O zi uriașă pentru toți implicați la Rangers. Primirea pe care am primit-o din partea suporterilor a fost la alt nivel. Ibrox este acolo unde sunt fanii”, a transmis Ianis Hagi pe Instagram înaintea meciului disputat în fața a 44.000 de spectatori.

Cine e jucătorul cu origini românești care a cucerit trofeul

Ianis Hagi a fost prezent la meci împreună cu tatăl său, Gică Hagi, invitat de lux la finala din Sevilla. Nerefăcut după accidentarea din ianuarie, internaționalul român a fost nevoit să vadă cum colegii săi au trecut pe lângă cea mai mare performanță europeană de la câștigarea Cupei Cupelor, în 1972.

În schimb, Hagi a văzut un jucător cu origini românești cum ridică trofeul acordat învingătoarei. E vorba de mijlocașul ofensiv  de la Eintracht, Ajdin Hrustic. Jucătorul de 25 de ani este născut în Australia, dintr-o mamă româncă și un tată bosniac, conform neoskosmos.com. Hrustic a intrat pe teren în minutul 106 și a transformat una dintre loviturile de departajare ce au decis partida.

Ajdin Hrustic a început fotbalul în Australia, dar s-a mutat în Europa, unde a ajuns la academia lui Nottingham Forest în Anglia. El a trecut pe la juniorii lui Schalke 04 și Austria Viena. În 2015 a semnat primul contract ca profesionist, cu gruparea olandeză Groningen. În toamna lui 2020 a fost cedat la Eintracht Frankfurt pentru 1 milion de euro.

La ora actuală, Hrustic e cotat la 3 milioane de euro. El ar fi fost eligibil pentru naționala României, țara de origine a mamei sale, dar nu a fost contactat. El joacă în selecționata Australiei, unde a adunat 16 selecții și a marcat 2 goluri. Pe 7 iunie, Australia va juca meciul de baraj cu Emiratele Arabe pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Urmăriți Playtech.ro și pe