Un imigrant român a ajuns primarul unui oraș din Germania. De ce l-au susținut vedetele de la Hollywood

Autor: Chivu Ana - 08:36, 17 iun. 2019
Un român a căștigat primăria dintr-un oraș din Germania

Octavian Ursu a câștigat primăria unui oraș din Germania, după ce l-a învins pe candidatul extremei de dreapta. Datele preliminare au arătat faptul că Ursu a câștigat 55% din voturi în turul al doilea.

Un român a câștigat primăria unui oraș din Germania

Românul Octavian Urs a câștigat primăria prașului Gorlitz, din Germania, după ce a obținut mai bine de jumătate din procentul voturilor. Se pare că, în timp ce Ursu câștiga 55% din votanți, Sebastian Wipple, oponenul său, avea doar 45%, potrivit Saechsische. Numeroase vedete de la Hollywood l-au sprijinit pe român în cursa câștigului primăriei. Orașul Gorlitz are un aer medieval datorită străzilor pavate cu piatră și arhitecturii art-nouveau. Orașul pare desprins dintr-un film, astfel că nu de puține ori i-a atras pe mai marii producători precum Wes Anderson şi Eli Roth, care au ales localitatea pentru câteva cadre superbe.

Vedetele de la Hollywood s-au arătat interesate de acest oraș, nu doar pentru frumusețea sa, ci și pentru alegerile electorale de duminică. Michael Simon, producător, a părut îngrijorat pentru reputația orașului, astfel că a publicat o schisoare în mediul oline în care s-a adresat locuitorilor din Gorlitz cu scopul de a-i avertiza asupra riscurilor. “Nu cedaţi în faţa urii şi a xenofobiei”, a scris el în acea scrisoare, semnată şi de Stephen Daldry, regizorul filmului “The Reader”, actorul Tom Wlaschiha – cunoscut din serialul “Game of Thrones” – şi actriţa Jana Pallaske – cunoscută din lungmetrajul “Inglorious Basterds”.

Octavian Ursu, românul care a câștigat primăria unui oraș din Germania
Octavian Ursu, românul care a câștigat primăria unui oraș din Germania

Vedetele de la Hollywood l-au susținut pe român

Vedetele au fost alături de român pentru că s-au regăsit în dorințele și viziunea acestuia pentru orașul din Germania.  ”Poate că frumuseţea oraşului Gorlitz a atras în localitate multe staruri de la Hollywood – Ralph Fiennes şi Jude Law au locuit mai multe luni în acest oraş în timp ce filmau pentru “The Grand Budapest Hotel” -, însă intervenţiile vedetelor din industria cinematografică sunt eronate”
Sebastian Wippel. “Dacă există cineva care afectează reputaţia oraşului Gorlitz, atunci este vorba despre aceia care au încurajat Hollywoodul să vorbească atât de nerespectuos despre noi”, a scris fostul poliţist pe site-ul lui.