Un hotel din Mamaia a luat foc de dimineață. Zeci de turiști au fost evacuați

Un hotel din Mamaia a luat foc de dimineață. Zeci de turiști au fost evacuați
Incendiu la un hotel din Mamaia, în această dimineață

Concediul a zeci de turiști care se bucurau de vacanță într-un hotel din Mamaia au fost evacuați după ce unitatea de cazare a luat foc în această dimineață. Flăcările i-au pus în alertă pe reprezentanții hotelului, care au apelat la numărul unic de urgență 112. La fața locului au ajuns mai multe echipaje speciale de urgență.

Hotel din Mamaia, afectat de un incendiu în această dimineață

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 7 spre 8 mai, în jurul orei 3, într-o cameră dintr-un hotel din stațiunea Mamaia a izbucnit un incendiu care a alertat turiștii și reprezentanții unității de cazare deopotrivă. Autoritățile din zonă au fost anunțate prin intermediul numărului de urgență 112, mai multe echipaje speciale ajungând la fața locului pentru a stinge flăcările.

Zeci de turiști au fost alertați și evacuați din camerele de hotel. La acel moment, la hotelul Romantic din stațiunea Mamaia se aflau cazate 41 de persoane, dintre care 38 fiind adulți și 3 copii. Printre aceștia se regăseau atât turiști români, cât și ucraineni, susțin autoritățile, care au emis și un comunicat oficial.

Care este starea turiștilor evacuați

ISU Dobrogea a informat că incendiul care a avut loc în cursul acestei dimineți a fost caracterizat de flăcări semnificative, pe care echipajele de stingere au reușit să îl anihileze. Flăcările ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat în una dintre camerele de hotel. Incendiul a dus la evacuarea în siguranță a turiștilor cazați, care se aflau într-o stare bună și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar oamenii au putut ieși la timp din hotel pentru a preveni o tragedie. În timp ce o parte dintre aceștia au reușit să iasă de unii singuri din unitatea de cazare, alții au fost scoți de pompierii care au intervenit de urgență pentru stingerea focului.

Comunicatul oficial al ISU Dobrogea

După apelul de urgență, la fața locului s-au prezentat 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare și 3 ambulanțe SMURD.

„Incendiul s-a manifestat la un ventilator din baia unei camere de hotel. La momentul izbucnirii incendiului, în hotel se aflau cazate 41 de persoane (38 adulți, 3 copii) dintre care 2 cetățeni ucraineni. Toate persoanele au fost evacuate din hotel, nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale sau transport la spital. La fața locului s-a intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apa și spuma, 2 autoscări, 1 descarcerare, 3 SMURD tip B, 1 SMURD C și 1 ATPVM”, a informat ISU Dobrogea.

Din fericire, incidentul a fost rezolvat fără a afecta sau a pune în pericol viețile turiștilor aflați în unitatea de cazare din Mamaia.